Huda noč za številne Slovence: Arso prižgal oranžni alarm

Na pomoč so priskočili poklicni in prostovoljni gasilci.
Fotografija: Veter je podiral drevesa. Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Veter je podiral drevesa. Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je izdala oranžni alarm zaradi močnega vetra, ki je že v ponedeljek popoldne povzročal številne nevšečnosti po državi. Začelo se je že sredi dneva, ko so morali gasilci iz Nove Gorice na mejnem prehodu Vrtojba pričvrstiti in obtežiti šotor Rdečega križa, ki ga je močan veter razmajal.

Ob 15.53 so gasilci JZGRD GE Nova Gorica in PGD Renče-Vogrsko posredovali v Vogrskem, kjer so drevo in veje zaradi močnega vetra ogrožale promet na cestišču. Gasilci so požagali in odstranili nevarne dele drevesa, poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Tudi na Gorenjskem je veter povzročal težave. V ponedeljek ob 6.08 je močan veter poškodoval šotor pri ZD Kranj. Gasilci GARS Kranj so popravili šotor in ga zavarovali pred vplivom vetra.

Ob 11.09 je veter poškodoval del strehe v Orehovljah. Posredovali so gasilci GARS Kranj.

Ob 15.00 je veter na Cesti 1. maja v Kranju odtrgal pločevinasto streho. 

Ob 22.17 se je na relaciji Krško–Gora (občina Krško) zaradi močnega vetra na lokalno cesto podrlo več dreves. Drevesa so odstranili dežurni pri podjetju Kostak Krško.

Tudi za torek in sredo je Arso izdal alarm za celotno državo. Predvsem v Vipavski dolini lahko najmočnejši sunki burje dosežejo hitrost okoli 100 km/h.
FOTO: Arso
FOTO: Arso

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije