DVORJE

Hodijo, da pomagajo: prišla tudi Žan Kranjec in Janez Cetin (FOTO)

V Dvorje pri Cerkljah so pripeljal terapevtske živali za otroke.
Fotografija: Veliko zaslug za uspešno izvedbo letošnje prireditve imata prof. dr. Mitja Košnik (levo) in predsednik Lions kluba Brnik Primož Stošicki (desno), med njima olimpijec Žan Kranjec.
Odpri galerijo
Veliko zaslug za uspešno izvedbo letošnje prireditve imata prof. dr. Mitja Košnik (levo) in predsednik Lions kluba Brnik Primož Stošicki (desno), med njima olimpijec Žan Kranjec.

Humanitarno društvo Lions klub Brnik je Pod Jenkovo lipo v Dvorjah pri Cerkljah na Gorenjskem organiziralo deseto tradicionalno dobrodelno druženje Hodim, da pomagam, s katerim so zbirali sredstva za rehabilitacijo otrok s cerebralno paralizo, za učence s posebnimi potrebami Osnovne šole Helene Puhar v Kranju ter za pomoč otrokom z avtizmom.

Pred začetkom pohoda je zbrane nagovorila dr. Rahela Žabkar, predstavnica Društva Bodi zdrav, ter predstavila avtizem. Društvo je bilo ustanovljeno leta 2008 in ima v Sloveniji 754 članov.

Za vse generacije

Veliko zaslug za uspešno izvedbo letošnje prireditve imata prof. dr. Mitja Košnik in predsednik Lions kluba Brnik Primož Stošicki. Pohod je bil namenjen vsem generacijam, saj so se pohodniki s starta v Dvorjah lahko podali po dveh različno dolgih poteh, in sicer do gradu Strmol, kjer so pripravili iskanje zaklada in družabne igre, ali na šest kilometrov dolg rekreativni pohod prek polja do Adergasa in po gozdni poti nazaj do ribnika Češnjevek in mimo gradu Strmol v Dvorje.

Otroci so radi objemali vse živali.
Otroci so radi objemali vse živali.

Pohodov se je udeležilo 123 ljudi. V bližini spomenika skladatelja Davorina Jenka so učenci OŠ Helene Puhar postavili stojnico in poželi nemalo pohval. Po pohodu je vse čakala topla malica, sodelovali so lahko tudi na srečelovu in v dobrodelnih družabnih igrah. Za uspešno izvedbo prireditve se je zahvalil Janez Cuderman, ravnatelj osnovne šole Helene Puhar iz Kranja: »Veseli smo, da se ta dogodek po treh letih vrača v spomladanski termin.«

Obiskal ga je Žan Kranjec, srebrni z letošnjega olimpijskega veleslaloma v Pekingu, in pozdravil vse pohodnike, zlasti najmlajše. Med udeleženci je bila tudi 10-letna Brina Slivnikar iz Vaš pri Medvodah, ki so jo na pohod pripeljali starši. Po uspešnem zdravljenju v Ameriki danes že hodi z berglami, z očetom Lukom sta se odločila, da gre peš do Gradu Strmol, za kar je požela veliko simpatij številnih pohodnikov. Med udeleženci pohoda na dva kilometra do Gradu Strmol je bil tudi Janez Cetin iz Škofljice, ki je na pohod in druženje z otroki pripeljal terapevtske živali, južnoameriškega nanduja Nandeta, oslička Leona in Emuja Edija, starega 14 dni, Sara Petrovič pa je pripeljala veliko poniko Rozi.

Razstava ročnih izdelkov

Predsednik Lions kluba Brnik Primož Stošicki je predstavil njihovo delo: »Prvi lions klub so ustanovili pred 105 leti v Chicagu. Danes lionizem deluje v 210 državah po svetu in ima približno 1,5 milijona članov. V Sloveniji so vsa zbrana sredstva lions klubov namenjena dobrodelnosti. Imamo jih okoli 50 s 1550 člani, letos smo praznovali 105. obletnico krovnega združenja. Poskušamo pomagati tistim, ki so pomoči potrebni.«

V bližini spomenika skladatelja Davorina Jenka v Dvorjah sta učiteljici Maja Grošelj in Kristina Kovačič na stojnici OŠ Helene Puhar iz Kranja predstavili ročno izdelane izdelke učencev njihove šole, kar je obiskovalce še posebno navdušilo. 

Kako je bila srečna, da je na Gradu Strmol lahko jahala oslička. FOTOGRAFIJE: Janez Kuhar
Kako je bila srečna, da je na Gradu Strmol lahko jahala oslička. FOTOGRAFIJE: Janez Kuhar

Mala Brina Slivnikar je z berglama sama prišla iz Dvorij do Gradu Strmol, kjer je dekletce močno stisnilo in objelo nevesto Anjo.
Mala Brina Slivnikar je z berglama sama prišla iz Dvorij do Gradu Strmol, kjer je dekletce močno stisnilo in objelo nevesto Anjo.

Janez Cetin iz Škofljice je pripeljal terapevtske živali.
Janez Cetin iz Škofljice je pripeljal terapevtske živali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije