NAGRADNA IGRA

Hektoliter bo potoval na turško obalo

Nagrajenko Nežo Lopatič je k sodelovanju prijavila mama, a o tem molčala. Bogat nagradni paket je prišel kot naročen, tik pred morskim oddihom..
Fotografija: Ni mogla verjeti, kaj vse je nepričakovano dobila, zato je morala trenutek ovekovečiti. Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Ni mogla verjeti, kaj vse je nepričakovano dobila, zato je morala trenutek ovekovečiti. Foto: Dejan Javornik

DOB PRI DOMŽALAH – Presenečenje je bilo popolno. Dvojno, morda celo trojno. »Kakšna nagrada? V nikakršni igri ne sodelujem,« se je čudila Neža Lopatič, ko je dvignila telefon, na drugi strani pa Slovenske novice s čestitkami, da je kolo sreče v nagradni igri Hektoliter tokrat povedalo njeno ime. Za trenutek si je belila glavo, kako je lahko kaj zadela, ko pa pri ničemer ni sodelovala. Po drugem poblisku se ji je zazdelo, da je to morda bratovo maslo, ki mu je po spletu srečnih okoliščin uspelo presenečenje. Nato pa je spoznala, da vse to morda niti ni tako pomembno, in se je le veselo zasmejala. S podvprašanjem, seveda, kaj bo pravzaprav sploh dobila.

Pripomočki za morsko zabavo so prišli kot naročeni. Foto: Marko Feist
Pripomočki za morsko zabavo so prišli kot naročeni. Foto: Marko Feist


Grmički sivke pred hišo, okoli katerih so brenčale čebele, so v misli za trenutek prinesli Provanso, pa vendar smo se znašli precej bliže. V zgolj 20 kilometrov od prestolnice oddaljenem Dobu pri Domžalah, kamor je k Lopatičevim odneslo hektoliter. »Kaj, vse to je zame?« je, ko je odprla vrata, navdušeno zacepetala 25-letna Neža. Seveda v ubranem ritmu, niti za osminko note ne netočnem, saj v Salzburgu, tam, prek naše severne meje, kjer se je šolal že naš Primož Trubar in kjer je nesmrtne melodije skladal Wolfgang Amadeus Mozart, počasi končuje magistrski študij klasične kitare. A čeprav je glavnino vidnega polja zavzelo 100 litrov ledenega čaja Teekanne fresh polnega sadnega okusa, je Neža hitro pobrskala tudi po skrivnostih, ki jih je skrivala velika darilna torba za na plažo. »Pa to je kot naročeno! In v ravno pravem času, saj gremo čez dva tedna na morje, v Turčijo.« In že si je Svilanitovo brisačo vrgla prek rame, kot na poti na plažo, in se skoraj videla, kako se bo zabavala s svojim novim frizbijem. Ob sončni pripeki pa bo verjetno prišel prav paket izdelkov Fruit of the Earth: Aloe vera gel in negovalni losjon na osnovi aloe vere, ki kožo oskrbi z vlago, jo nahrani in ji povrne prožnost in naravno ravnovesje. Ne nazadnje si bo morala med oddihom nabrati tudi moči za prihajajoče novo študijsko leto, zatorej ji nastavljanje toplim žarkom, morda na novem ležalniku za na plažo, skoraj gotovo ne uide.

Neža je komaj videla čez bogato nagrado. Foto: Dejan Javornik
Neža je komaj videla čez bogato nagrado. Foto: Dejan Javornik

Ta trenutek je nujno ovekovečiti, je urno pograbila mobilnik in parkrat škljocnila svojo nepričakovano nagrado. Takrat je skozi vrata pokukala še njena mama Lidija, odgovorna za hčerino veselje, ki je skrivaj izpolnila spletni kupon. »Že za sina sem lani, morda predlani, zadela darilni vikend paket v Kranjski Gori, zdaj pa tole za hčerko. A če se v nagradno igro prijavim s svojim imenom, nikoli ne zadenem nič,« je povedala Lidija, hči pa ji je, seveda v šali in smehu, hitro dala vedeti, da nagrade ne bo delila. Čeprav se ji sanjalo ni, kaj naj z vso to pijačo. No, vsaj dokler se ji ob podatku, da v ledenem čaju ni ne sladkorja ne kalorij, ampak le popoln okus, usta niso razlezla v nasmeh. »Potem bom lahko brez skrbi popila tudi pet litrov na dan.«
Prikupna glasbenica se dobro zaveda, da je rojena pod srečno zvezdo. Ne le zaradi hektolitra, v raznih igrah je bila že večkrat srečna nagrajenka. Čeprav domov ni vselej odšla z razpisano nagrado. »Pred časom sem v neki igri zadela morskega prašička. Živega. A mi mama ni pustila domače živali. Pa sem ga zamenjala za zalogo pecilnega praška.« A tokrat menjave ne bo, del nagrade, vsaj kolikor gre, bo spakirala v kovček in –​ via morska obala Turčije!
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije