NOVA IMENA

Golob razkril še eno ministrsko ime, Janša pa dejal, da česa takega še ni videl

Kandidatka za ministrico za digitalno preobrazbo iz kvote Gibanja Svoboda je Emilija Stojmenova Duh; ta je pred tem že izstopila iz SD.
Fotografija: FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
FOTO: Voranc Vogel

Organi stranke Gibanje Svoboda so danes soglasno potrdili koalicijsko pogodbo, protokole, ministrski razrez in tudi imena ministrskih kandidatov. Parafiranje koalicijske pogodbe je pričakovati v soboto, imena vseh kandidatov za minister pa v ponedeljek, je dejal Golob. Gibanje Svoboda bo začelo tudi pospešen postopek združevanja s SAB in LMŠ.

Kandidat za mandatarja Robert Golob razkriva nova imena. Emilija Stojmenova Duh bo prevzela ministrstvo za digitalno preobrazbo. Slednja je za poslanko kandidirala na listi SD, a ni bila izvoljena v parlament. Po Golobovih besedah je sedaj  izstopila iz stranke, prevzela pa bo resor, ki je pod okriljem Gibanja Svoboda. Potrdili so tudi kandidatko za kmetijsko ministrico, a pred razkritjem njenega imena potrebujejo še njeno soglasje. Imena vseh kandidatov iz kvot drugih dveh strank koalicije naj bi bila znana do ponedeljka.

image_alt
Golob z nasmeškom razkril, kdo bodo novi ministri, nekatera imena presenečenje (VIDEO)

Je pa Golob udaril po odhajajoči vladi z besedami, ki so letele predvsem na odločitev obrambnega ministra Mateja Tonina, ki je podpisal memorandum o soglasju k programu Boxer za skupno 343,4 milijona evrov: »Jaz se vsak dan sprašujem o legitimiteti teh odločitev, saj tudi po volitvah sprejemajo takšne, ki veljajo na dolgi rok. Nekateri bi rekli, da to počnejo obupanci, po mojem mnenju pa tisti, ki škodijo državi.«

Janša: Doslej še nikoli videno

Na twitterju se je oglasil tudi Janez Janša. »Doslej še nikoli videno. Doživeli smo prvi primer, ko si stranke razdelijo ministrska mesta prej, preden se dogovorijo o programu in podpišejo koalicijsko pogodbo. Niti v niti kje drugje v #EU ne poznam česa podobnega. Pozna kdo? Možno samo tam, kjer je vlada zgolj fasada.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije