ZA POL CENE

Goljufa z vinjetami aretirali v porscheju

Ljubljančana, ki je ponujal vinjete za pol cene, ustavili po naključju.
Fotografija: Oglas za vinjeto po polovični ceni je samo v dveh dneh premamil 3500 Slovencev. FOTO: Pu Maribor
Odpri galerijo
Oglas za vinjeto po polovični ceni je samo v dveh dneh premamil 3500 Slovencev. FOTO: Pu Maribor

MARIBOR – Le dobrih 48 ur je bilo treba, da je 3500 Slovencev v začetku letošnjega leta nasedlo predrzni goljufiji 28-letnega Ljubljančana, ki je avtomobilske vinjete ponujal po polovični ceni.
Ko so policisti dosegli, da je operater A1 zablokiral številko, je bilo za marsikoga že prepozno. »Od 13. do 15. januarja so večinoma slovenski državljani na premijsko telefonsko številko 090 opravili za 12.000 minut pogovorov. Nastala premoženjska škoda znaša približno 40.000 evrov,« je ta teden razlagal Robert Munda, prvi mož mariborskih kriminalistov. Ker se je izmed vseh oškodovancev prva oglasila Mariborčanka in s svojo ovadbo zakorakala v Maistrovo ulico v Mariboru, so primer vinjet, ki jih je goljuf ponujal po polovični ceni, prevzeli mariborski kriminalisti.

porsche FOTO: Pu Maribor
porsche FOTO: Pu Maribor


Preiskovalci so hitro ugotovili, da za oglasom, ki je ponujal nakup kupona za vinjeto po polovični ceni (»Letna vinjeta 2018 – plačajte le 55 EUR namesto 110 EUR!«), stoji Ljubljančan. Ta je imel celo svojo spletno stran www.hallokupon.si, na kateri je ponujal omenjeno ugodnost. Da je bila odzivnost na internetni strani še večja, se je goljuf opremil z modemom, v katerega je lahko naenkrat vstavil 16 kartic SIM; z njimi je ljudi zasipaval z SMS-sporočili.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije