DARS SPOROČA

FOTO: Zastojev še ni konec: od jutri naprej popolna zapora

Dela na cestninski postaji Log še zdaleč niso zaključena, zdaj pa sledi nova zapora.
Fotografija: FOTO: bralec Darko
Odpri galerijo
FOTO: bralec Darko

LJUBLJANA – Ker je Dars 1. aprila vzpostavil sistem elektronskega cestninjenja DarsGo za tovornjake nad 3,5 tone največje dovoljene mase, cestninske postaje na avtocestah niso več potrebne. Tako so med drugim začeli podirati cestninsko postajo Torovo in Log. Medtem ko so dela na Torovem že zaključena, pa na Primorski avtocesti zaradi del na cestninski postaji Log vsak dan nastajajo zastoji. Bralec nas je opozoril, da se rok za izgradnjo izteka, saj naj bi vse skupaj končali do konca julija. 

Obrnili smo se na Dars, kjer so nam pojasnili, da je rok za dokončanje del 22. septembra, vendar optimistično upajo, da bo dvopasovni promet mogoč že od sredine avgusta. 

Popolna zapora in nadaljevanje del

Zapora priključka Logatec je načrtovana v obdobju med 1. in 14. avgustom 2018, pripravljalna dela v okviru rušitve te cestninske postaje so sicer stekla že pred dnevi. Glede cestninske postaje Vrhnika, ki je na vrsti po odpravi popolne zapore na priključku Logatec, predvidevajo, da popolne zapore ne bo pred 17. avgustom.
 
Potek del na priključku Vrhnika predvideva dvakrat po tridnevno popolno zaporo priključka, vmes pa bodo dela potekala pod delnimi zaporami pasov in bo promet lahko potekal prek priključka.
 
Popolne zapore so predvidene med vikendom, ko so tudi vzporedne ceste nekoliko razbremenjene in so zato obvozi nekoliko lažji. Natančni termini še niso znani, saj morajo biti usklajeni z ostalimi zaporami na tem območju, zagotovo pa popolne zapore priključka pred 17. avgustom, kot navedeno, ne bo. O natančnih datumih bo Dars pravočasno obveščal.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije