PREMIKI

FOTO: To je Karla, učiteljica glasbe, ki menja Šarca

V državnem zboru bo prišlo do sprememb.
Fotografija: Karla Urh. FOTO: LMŠ
Odpri galerijo
Karla Urh. FOTO: LMŠ

LJUBLJANA – Marjan Šarec odhaja na premierski položaj, na njegov izpraznjeni poslanski sedež pa bo sedla nova poslanka iz vrst Liste Marjana Šarca (LMŠ).
 
To bo Karla Urh, ki je v volilni enoti Kranj, kjer je kandidiral nekdanji kamniški župan, prejela 1305 glasov na predčasnih parlamentarnih volitvah 3. junija. Šarec je tedaj zbral 6160 glasov volivcev.

Prihaja učiteljica

Karla Urh. FOTO: LMŠ
Karla Urh. FOTO: LMŠ
Karla Urh se je rodila 7. junija 1961 v Ljubljani. Po končani pedagoški akademiji se je zaposlila na OŠ Stranje, kjer kot predmetna učiteljica poučuje glasbeno umetnost. Ministrstvo za šolstvo in šport ji je leta 2006 podelilo naziv svetnica. S stranko LMŠ je povezana od samih začetkov, piše na spletni strani stranke o novopečeni poslanki.

Šarec se bo iz hrama demokracije na Šubičevi ulici preselil na Gregorčičevo, kjer je sedež vlade, v isti smeri pa se utegne preseliti še kak poslanec, ki bi lahko v 13. slovenski vladi poslal minister. Med njimi sta Miro Cerar in Zdravko Počivalšek (oba iz vrst SMC), ki se omenjata kot prihodnja ministra za zunanje zadeve in gospodarstvo. V tem primeru bi se med poslance vrnila Janko Möderndorfer in Gregor Židan.
 
Naslednji četrtek naj bi z mesta predsednika državnega zbora odstopil Matej Tonin, na njegovo mesto pa je koalicija pod vodstvom LMŠ predlagala prvaka SD Dejana Židana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije