KAM VAS BO NESLO?

FOTO: Romantične razmere primerne za sankanje ali smučanje

Vikend je pravi čas, da skočite na svež zrak in v snežno idilo. 
Fotografija: Urejajo proge. FOTO: Velika Planina (18.1.2019)
Odpri galerijo
Urejajo proge. FOTO: Velika Planina (18.1.2019)

LJUBLJANA – Le kam se odpraviti, zdaj ko je Slovenijo pobelil sneg? Sodeč po podatkih, ne morete zgrešiti, če vas pot zanese na Koroško, Gorenjsko ali Notranjsko, kjer je zapadlo preko 20 centimetrov snega. Vsekakor pa je za ljubitelje narave in pristne zime primeren odhod v visokogorje, na sprehod, sankanje ali kaj podobnega.


Največ snega na Voglu

Kot so sporočili iz Agencije RS za okolje (Arso), je v petek največ snega zapadlo na Voglu – 70 centimetrov. Končno bodo lahko zadihala slovenska smučišča na Gorenjskem – na Krvavcu je zapadlo več kot 40 centimetrov snega, pa tudi na smučišču v Cerknem ga imajo nekaj deset centimetrov.

Prav tako se z veliko novega snega ponaša najvišje ležeče smučišče pri nas, Kanin. Dobra smuka se z od petka naprej z naravnim snegom obeta tudi na Rogli, v Kranjski Gori, Soriški planini in še kje.
 
Podobe doline Tamar v bližini Kranjske Gore prav tako kažejo na pol metra debelo snežno odejo.

Za tiste, ki si želijo več sankanja in sprehodov kot smučanja, so po Sloveniji urejena številna sankališča. Zagotovo pa bo za zimske radosti primeren tudi sosednji hrib.
 
Sneg je v belo odel Veliko planino. FOTO: Velika Planina (18. 1. 2019)
Sneg je v belo odel Veliko planino. FOTO: Velika Planina (18. 1. 2019)
»Na Veliki planini smo se danes (petek, o. p.) zbudili v zasneženo jutro. Zapadlo je nekaj več kot 20 cm snega, planina pa je končno dobila pravljično, zimsko podobo kot se za januar spodobi,« so sporočili s priljubljene pohodniške in smučarske točke pri Ljubljani. 

Sicer pa lahko snežne razmere preverite na snežnem telefonu




Se boste kam odpravili? Pošljte nam fotografije ali videe, z veseljem jih bomo objavili. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije