SD

Evidentiranih šest kandidatov, a Fajonova vseeno edina za visoko funkcijo

Do spremembe pa bo, kot je zdaj jasno, prišlo na mestu glavnega tajnika stranke. Dejan Levanič ne bo več kandidiral.
Fotografija: Tanja Fajon, predsednica stranke SD. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Tanja Fajon, predsednica stranke SD. FOTO: Leon Vidic/delo

Predsedstvo SD je potrdilo osnutek kandidatne liste za vodstvene funkcije, ki jih bodo volili na jesenskem kongresu stranke. Po mandat na čelu SD se brez protikandidata podaja zdajšnja predsednica Tanja Fajon, za mesta podpredsednikov je evidentiranih več kandidatov. Za mesto glavnega tajnika SD se bosta potegovala Janez Černe in Klemen Žibert.

Fajonova je tako, kljub temu, da je bilo na to mesto evidentiranih šest kandidatov in je o kandidaturi resno razmišljal tudi vodja poslancev Jani Prednik, edina kandidatka za predsednico.

V izjavi po sestanku predsedstva je dejala, da to razume kot znak zaupanja. S Prednikom sta se po njenih besedah pogovorila tudi o njegovi odločitvi, da ne vloži svoje kandidature. Ob tem zatrjuje, da ga v prihodnosti vidi kot enega od možnih naslednikov na čelu stranke.

Preberite še: 

image_alt
Ta moški naj bi poskušal zamenjati Tanjo Fajon

Kot je še poudarila, je tako pred stranko kot pred Slovenijo zahtevno politično, gospodarsko in socialno obdobje. Obljubila je, da se bo kot predsednica SD zavzemala za dosledno uresničevanje obljub, več pozornosti namenila izobraževanju članstva in vztrajala pri modelu neposredne demokracije pri procesih odločanja v stranki. Prav na ta račun naj bi namreč letelo največ kritik iz vrst članstva.

Levanič ne bo več glavni tajnik

Glavni tajnik SD Dejan Levanič pa je v izjavi ob robu predsedstva proces evidentiranja kandidatov označil za pomemben proces vsake stranke, tudi zato da se odpre razprava o njeni prihodnosti.

Do spremembe pa bo, kot je zdaj jasno, prišlo na mestu glavnega tajnika stranke. Levanič namreč za to funkcijo ne bo ponovno kandidiral. Kot je dejal, gre za osebno odločitev, a da je v dveh mandatih na tej funkciji dal vse od sebe, umik pa vidi tudi kot možnost za razpravo prihodnosti stranke in njeni organiziranosti po celotni Sloveniji.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije