FURS

Dobra novica za zamudnike, ki želijo oprostitev plačila

Podaljšali so rok.
Fotografija: Če želite biti oproščeni plačila prispevkov, a ste zamudili rok, nikar ne obupujte. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Če želite biti oproščeni plačila prispevkov, a ste zamudili rok, nikar ne obupujte. FOTO: Getty Images/istockphoto

Pri Fursu so v zadnjih dneh prejeli nekaj vprašanj samozaposlenih, kmetov, verskih uslužbencev in družbenikov, ki zaradi različnih razlogov niso do 9. maja uveljavljali oprostitve marčevskih in aprilskih prispevkov. Rok za vložitev izjave je bil najprej določen 30. aprila, nato podaljšan do 9. maja, a so ga nekateri, kot kaže, vseeno zamudili. V skladu z zakonom o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covida 19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) morajo namreč tisti, ki želijo biti oproščeni marčevskih in aprilskih prispevkov podati izjavo.

Zaradi zamudnikov je rok za uveljavljanje oprostitev marčevskih in aprilskih prispevkov samozaposlenih, kmetov, verskih uslužbencev in družbenikov sedaj podaljšan do vključno 31. maja. Do tega datuma lahko omenjeni zavezanci (če tega še niso storili) tudi sicer podajo izjavo za uveljavljanje oprostitev majskih prispevkov in za dodelitev mesečnega temeljnega dohodka za marec, april in maj. Izjava, ki je od 13. aprila na voljo na eDavkih, je temu ustrezno že prilagojena.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije