JAVNO MNENJE

Dobra novica za Goloba, to se je zgodilo po štirih mesecih

Podpora njegovi vladi znova raste.
Fotografija: Predsednik vlade Robert Golob. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Predsednik vlade Robert Golob. FOTO: Črt Piksi

Vladna koalicija je vsaj deloma uresničila pričakovanja 44,6 odstotka vprašanih v anketi, ki jo je leto dni po volitvah za časnik Delo izvedla agencija Mediana. Pri tem je v celoti uresničila pričakovanja 8,8 odstotka anketirancev, deloma pa 35,8 odstotka. Da vladna koalicija ni uresničila njihovih pričakovanj, je odgovorilo 17,7 odstotka vprašanih. Po oceni 28,6 odstotka sodelujočih pričakovanj sploh ni uresničila, da ne ve, je odgovorilo osem odstotkov vprašanih, 1,1 odstotka pa na to vprašanje ni želelo odgovoriti.

Po štirih mesecih preobrat

V oddaji 24 ur pa so poročali, da je vlada Roberta Goloba prvič po štirih mesecih padanja podpore ta trend obrnila. Razlog je napoved ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Tako po podatkih Mediane, ki so jih navedli na POP TV, Golobovo vlado podpira 45,5 odstotka vprašanih, 41,9 odstotka pa je ne podpira.

FOTO: Voyo
FOTO: Voyo

In najbolj priljubljeni politiki? Na prvem mestuje še vedno Anže Logar iz SDS, sledi mu predsednica države Nataša Pirc Musar, tretje mesto je zasedel zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije