MIRI JAVNO UPRAVO

Direktor Ukoma razkril, kaj bodo naredili z »listami za odstrel«

Barbutovski pravi, da ni namen odpuščanje, temveč ugotaljanje, ali je prišlo do neustrezne, neprimerne ali celo nezakonite prakse.
Fotografija: Kaj bodo delali s seznami? FOTO: Utah778, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Kaj bodo delali s seznami? FOTO: Utah778, Getty Images, Istockphoto

V torek se je iztekel rok, ko so morala ministrstva poslati sezname kadrovanj, imenovanj in premeščanj, ki so se zgodila v času Janševe vlade in v iztekajočem obdobju Šarčeve vlade. Med javnimi uslužbenci je završalo in mnogi so se zbali za svojo službo. Kaj bodo naredili s seznami, je danes na novinarski konferenci po seji vlade povedal direktor Ukoma Dragan Barbutovski. Pravi, da so interpretacije, da gre za listo za odstrel, napačne in da ministrstva seznamov niso pripravljala z namenom odpuščanja ali izpostavljanja javnih uslužbencev in uslužbenk.

»Izključni namen priprave pregleda novih zaposlitev in premestitev je ugotoviti, ali je pri napredovanjih, imenovanjih in drugih kadrovskih potezah prišlo do neustrezne, neprimerne ali celo nezakonite prakse, in to potem ustrezno sanirati. Ni pa namera vlade, da bi pavšalno spreminjala kadrovske poteze, opravljene v obdobju od 1. 1. 2020 do 1. 6. 2022, in po nepotrebnem izpostavljala javne uslužbence. Ko se bo vlada seznanila s končnim poročilom, bo z ugotovitvami tega poročila seznanila tudi javnost.«

Ministrstvo bo v roku 60 dni pridobljene podatke analiziralo in o tem poročalo vladi. Ko se bo vlada seznanila s poročilom, bo o tem obvestila javnost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije