PREDSEDNIŠKE VOLITVE

Dilema med Slovenci: je to sploh veljavna glasovnica? (FOTO)

Na spletišču je završalo, ko so nekateri pod svojo glasovnico opazili le en žig. Bi morala biti dva?
Fotografija: FOTO: Twitter, posnetek zaslona
Odpri galerijo
FOTO: Twitter, posnetek zaslona

Po vsej Sloveniji danes potekajo volitve predsednika republike. Na družbenih omrežjih so se pojavili dvomi o pravilnosti volitev, saj da imajo na voliščih nekatere glasovnice dva žiga, druge ene. Kako to?

• »Je tudi pri vas tako? Brez žiga spodaj levo!«

• »Ali je to veljavna glasovnica? Ima samo en žig in je tiskana na slabem recikliranem papirju. Ob vprašanju, če lahko vidim pravilnik, mi komisija tega ni hotela pokazati

• »Neveljavna glasovnica - samo en štempelj

• »Nekatere glasovnice niso overjene!«

Državna volilna komisija (DVK) ob napačnih informacijah, ki se pojavljajo, poudarja, da so glasovnice na rednih voliščih opremljene le z enim žigom. Glasovnice na t. i. voliščih omnia pa imajo dva. Glasovnice na rednih voliščih imajo faksimile žiga DVK spodaj na sredini.

Glasovnice na t. i. voliščih omnia pa imajo dva žiga – faksimile žiga DVK spodaj na sredini in žig okrajne volilne komisije levo zgoraj. Dva žiga so imele tudi glasovnice na predčasnem glasovanju, ki je potekalo od torka do četrtka.

Glasovnice za glasovanje na diplomatsko-konzularnih predstavništvih imajo faksimile žiga DVK zgoraj na sredini.

Volišča se bodo zaprla ob 19. uri, do takrat še velja volilni molk. Prvi delni izidi glasovanja bodo predvidoma znani okrog 20. ure, odločitev volivcev pa predvidoma okrog 22. ure. Vzporednih volitev, ki jih navadno izvajajo medijske hiše, tokrat ne bo. Volitve spremljamo v živo tudi na Slovenskih novicah.

image_alt
V drugi krog gresta Logar in Pirc Musarjeva, veliko razočaranje v štabu Brgleza (VIDEO, FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije