NAPAD BELEGA MORSKEGA PSA

Damijan, ki ga je napadel morski pes, invalid za vse življenje: Beli me je, beli me je, pomagajte!

Nekaj ​​let po dogodku je nadaljeval potapljanje.
Fotografija: Damjana Peska je napadel morski pes. FOTO: Jankovič Jaroslav
Odpri galerijo
Damjana Peska je napadel morski pes. FOTO: Jankovič Jaroslav

Samo julija letos se je zgodilo 15 napadov morskih psov na ljudi, večina med njimi v Ameriki. Zadnjega v Evropi smo zabeležili 28. julija lani, v Angliji. Napadena je bila ženska, ki je bila na srečo le lažje poškodovana, kažejo podatki spletnega portala Sharkattackfile.net.

Čeprav se statistično zdi, da je možnost za napad v Jadranu majhna, je Slovenec Damijan Pesek postal redka izjema. To se je zgodilo leta 2008, ko je inštruktorja potapljanja med kopanjem na Visu napadel beli morski pes.

Pravi, da je med ribolovom v zalivu Mala Smokva začutil močan udarec v nogo. Videl je, da je morski pes. Pesek ni vedel, ali ga bo morski pes dohitel, ko je plaval do čolna svojih prijateljev.

Ostal invalid za vse življenje

Pesek je utrpel hude poškodbe in je ostal invalid za vse življenje, smo poročali pred leti. Morski pes ga je ugriznil v levo nogo in jo skoraj odgriznil. Poškodovane je imel arterijo in živce v stopalu.

image_alt
Panika brez primere: iz morja je pogledala plavut (FOTO)

»Bilo je grozljivo. Prijel sem ga za škrge in mu v trebuh zapičil puščico podvodne puške. Ranjeni morski pes se je le za trenutek odmaknil. Panično sem priplaval na površje. Ostra plavut se mi je vedno bolj približevala. Brez moči sem spremljal tekmo, kdo bo hitreje prišel do mene. Le za trenutek so bili prijatelji hitrejši,« je Pesek pripovedoval zdravnikom ljubljanskega Inštituta za rehabilitacijo Soča.

Damjana Peska je napadel morski pes. FOTO: Modic Igor
Damjana Peska je napadel morski pes. FOTO: Modic Igor

Nekaj ​​let po dogodku je Damjan nadaljeval potapljanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije