SRAMOTNO

Tako so v službi vlade zapravljali vaš denar: avtomobili, potovanja, pisarniški stol ...

Vodja kabineta nekdanje ministrice Alenke Smerkolj, Igor Lakota, je po navedbah vira s službeno kartico iz ZDA naročil pisarniški stol v vrednosti 700 evrov.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – V vladni službi za razvoj in kohezijsko politiko naj bi po poročanju Pop TV neupravičeno zapravljali davkoplačevalski denar. Nekateri zaposleni naj bi z njim opravljali zasebne nakupe ter si s službenimi avtomobili privoščili potovanja v tujino, je za televizijo razkril eden izmed zaposlenih, ki pa je želel ostati anonimen.

Med drugim naj bi se z davkoplačevalskim denarjem okoristil tudi vodja kabineta nekdanje ministrice Alenke Smerkolj, Igor Lakota, ki je po navedbah vira s službeno kartico iz ZDA naročil pisarniški stol v vrednosti 700 evrov. Ta je bil nato dostavljen v Avstrijo, kjer pa ga je Lakota prevzel s službenim avtomobilom. Poleg tega naj bi si med drugim izplačal tudi vikend team building v vrednosti tisoč evrov.

Lakota je potrdil, da je iz ZDA naročil »poseben« pisarniški stol, ki pa je po njegovih navedbah stal »le« 379 evrov. O team buildingih pa je pojasnil, da so bili ti namenjeni vsem zaposlenim.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije