ŽLED IN POLEDICA

Preverite, katerim delom Slovenije preti nevarnost

Prva večja pošiljka snega to (meteorološko) zimo je že tu.
Fotografija: Zaradi odjuge, ki prihaja, bo v nekaterih delih Slovenije nevarnost žledu in poledice. FOTO: Krasula/Shutterstock
Odpri galerijo
Zaradi odjuge, ki prihaja, bo v nekaterih delih Slovenije nevarnost žledu in poledice. FOTO: Krasula/Shutterstock

Večji del Slovenije so zajele snežne padavine. Po napovedih bi lahko predvsem v gorskem svetu zapadlo do okoli 30 centimetrov snega, v osrednji in zahodni Sloveniji pa bo do četrtka zjutraj lahko več kot 25 centimetrov snega. Zaradi padavin posebej opozarjajo na previdnost v prometu, Agencija RS za okolje (Arso) pa je izdala posebno opozorilo.
 
Preberite tudi:

Sneg povzročil norišnico na cestah, v Piranu so se oglasile sirene
Čas za zimske vragolije: je tudi pri vas že sneg?



Po podatkih urada za meteorološko napoved Arsa bo v sredo zvečer in v noči na četrtek na prehodu med Primorsko in Notranjsko (Banjška planota, Trnovski gozd, območje okoli Razdrtega, Brkini, ponekod na Ilirskobistriškem) možen pojav poledice in žledu. V četrtek bo poledica možna tudi ponekod na vzhodu Slovenije, opozarjajo pri Arsu, kjer so zaradi močnega vetra in padavin za južni del države prižgali oranžno, drugo najvišje opozorilo.

Na cestah bodo posipne in plužne skupine, potovalni časi bodo daljši. Na pot bo treba prej kot običajno. Že v noči na četrtek se ponekod obeta otoplitev, sneg bo prehajal v dež, obstajala bo velika nevarnost žledu in poledice, na kar opozarjajo tudi pri prometnoinformacijskem centru.


Je sneg tudi pri vas že pobelil pokrajino? Pošljite nam fotografijo.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije