RDEČI ALARM

Veter rušil devesa, voda poplavljala, ponekod tudi toča

Po večjem delu države so se črne napovedi uresničile.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Oste Bakal

LJUBLJANA – Črne napovedi, o katerih smo poročali na tej povezavi, so se uresničile. Večji del države so zajeli nalivi in nevihte, v Agenciji RS za okolje (Arso) pa so prižgali rdeči alarm za točo. Nevihte se bodo zvečer pojavljale vse pogosteje in se nadaljevale v noč. Nekatere bodo lahko močnejše, ob tem lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki.


Bralka Teja nam je poslala videoposnetek naliva v Ljubljani:



Ponekod po državi je težave povzročalo poplavljanje meteornih voda. Ob 15.22 je v naselju Gumberk v Novem mestu meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilca GRC Novo mesto sta prečrpala in izsesala vodo iz prostorov. Ob 16.24 je  je prav tako v Novem mestu, in sicer na Kočevarjevi ulici, zaradi zamašenih jaškov meteorna voda poplavila cesto. Gasilci GRC Novo mesto so očistili jašek, poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Veter rušil drevesa

Ob 17.19 je na cesti Prečna–Mirna Peč, občina Novo mesto, močan veter podrl večje drevo. Gasilci PGD Prečna so razžagali in odstranili drevo. Ob 15.39 pa je na Cesti Svobode v Brežicah odpadlo vejevje oviralo promet. Dežurni delavec CGP je vejevje odstranil.

Kakšne pa so razmere pri vas? Pošljite nam fotografije ali videoposnetke. 



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije