ODZIVI

Erjavec po porazu: »Kdaj bom odstopil, še ne vem, ampak bo to zelo hitro«

Objavljeno 18. januar 2020 21.37 | Posodobljeno 18. januar 2020 22.33 | Piše: T. K., STA

Šarec je že čestital novi predsednici in se zahvalil Erjavcu.

FOTO: Jure Eržen, Delo
Karl Erjavec je po današnjem porazu v tekmi z Aleksandro Pivec za predsednika Desusa napovedal odstop z mesta ministra za obrambo. »Kdaj bom odstopil, še ne vem, ampak bo to zelo hitro,« je dejal Erjavec, ki je stranko vodil 15 let. Bo pa ostal član Desusa. Ne zdi se mu pošteno, da bi ostal na mestu ministra, ki ga je zasedel kot predsednik stranke. »To je simbolična menjava, da lahko vodstvo prevzame nova generacija,« pa je rekla nova Desusova predsednica Aleksandra Pivec in to označila kot pomemben dogodek ne le za Desus, temveč za vso slovensko politiko. Povedala je še, da ji je v izjemno čast in veselje, da so ji izkazali zaupanje. »Resnično sem vesela in ganjena,« je dejala in se delegatom zahvalila za zaupanje. Kot je dejala, vodenje Desus prevzema s ponižnostjo in odgovornostjo. Odgovornost za vodenje te države po njenih besedah sedaj prehaja na novo generacijo politikov, ki bodo z drugačnimi pogledi in drugačnimi praksami skušali iskati odgovore na največje izzive sedanje in prihodnjih generacij. Dejala je, da jih čaka ogromno dela, pri tem pa bodo izhajali iz bogatih izkušenj stranke, tako dobrih kot slabih. »Pomembna bodo znanje in izkušnje prav vsakega od nas,« je dejala in pozvala, da pozabijo na zamere. Želi si, da od tega trenutka delujejo kot enotna ekipa - morda občasno z različnimi pogledi, a skupnimi cilji.

Na rezultat so se že odzvali nekateri politiki

Premier Marjan Šarec je novi predsednici čestital in ji zaželel tvorno sodelovanje s koalicijo, dosedanjemu predsedniku pa se je zahvalil za opravljeno delo.


Tudi predsednik stranke SD Dejan Židan je ob izvolitvi predsednice izrazil upanje za dobro sodelovanje in uspešne skupne projekte.


Pivčevi so čestitke in uspešno vodenje zaželeli tudi iz stranke SLS in SMC.

Oglasil se je tudi Matej Tonin, ki je na twitterju zapisal: »Vesel sem predvsem vaših napovedi, da se še bolj resno lotite problemov, ki tarejo starostnike.«

Kaj se je dogajalo na današnjem kongresu, preberite v članku: 
Upokojenci so se najedli in zapečatili Erjavčevo usodo
Da namerava na kongresu Desusa izzvati dolgoletnega predsednika stranke Karla Erjavca, so mediji začeli namigovati že poleti, novembra pa je ta ugibanja potrdila tudi sama. Kot je pojasnila, se je tako odločila na prigovarjanje posameznih članov stranke in več teritorialnih odborov, ki v stranko verjamejo in ji zaupajo, a menijo, da potrebuje svežo energijo, odprte odnose, skupinsko delo in soodločanje ter aktivno udeležbo pri obravnavi tem.

"Sem ženska, razmeroma mlada političarka, zato menim, da s svojim načinom razmišljanja in dela lahko ponudim novo pot sokreiranja in odločanja, drugačen pogled na delo v stranki in drugačen pristop k vodenju," je tedaj navedla Pivčeva. Predvsem pa si je zaželela, da DeSUS postane tudi stranka, ki gradi "iskren most med generacijami".

STA
Deli s prijatelji