HEKTOLITER

Česar ne bodo popili vnuki, bodo pa na folklori

Hektoliter je zadela Andrejka Noč, naša naročnica od vsega začetka. Na plesnih vajah je spoznala tudi svojega bodočega moža.
Fotografija: Veseli vrtnarki smo sto litrov ledenega čaja Teekanne Fresh znosili na vrt. Foto: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Veseli vrtnarki smo sto litrov ledenega čaja Teekanne Fresh znosili na vrt. Foto: Boštjan Fon

HLEBCE – Naša nagrajenka Andrejka Noč nas je sprejela z nasmehom: »Lani ste prav vi osebno pripeljali sto litrov pijače k Zlatu Sodji v Radovljico. Z njim skupaj pleševa pri folklorni skupini Korenine in prav te dni se odpravljamo na gostovanje v Francijo. Zlato je lani vašo nagrado prinesel na avtobus, prav tako smo se odpravljali v tujino. Tudi jaz jo bom, seveda tisto, česar mi prej ne bodo popili vnuki.« V Hlebcah ima naša nagrajenka lično urejen vrt in poleg še rastlinjak. Odločili smo se, da za fotografiranje uporabimo naravni ambient gorske vedute Karavank nad vasjo Hlebce, sto litrov ledenega čaja Teekanne fresh znosili na vrt ter pri tem slišali: »Vse, kar je zelenjave na naših mizah, je domačega, poleg tega še ribez in maline.«


Upokojenki begunjskega Elana, ki je izdelovala notranjo opremo za čolne in resnično uživa v vrtnarjenju, smo poleg hektolitra 100-% čaja sadnega okusa, skuhanega in ohlajenega, pa popolnoma brez sladkorja in kalorij, podelili še dodatni poletni paket za brezskrbno preživljanje počitnic, med drugim brisačo za na plažo Onix Fish iz Svilanita in paket izdelkov Fruit of the Earth, v katerem sta 170-gramski gel z alojo vero in 325-mililitrski negovalni losjon z alojo vero, ki kožo oskrbi z vlago, jo nahrani in ji vrača prožnost ter naravno ravnovesje.

Andrejkino mucko Piko je mučila radovednost, kaj je v torbi. Foto: Boštjan Fon
Andrejkino mucko Piko je mučila radovednost, kaj je v torbi. Foto: Boštjan Fon

Ko smo kramljali po fotografskih minutah, nam je Andrejka razkrila, da zelo rada peče pecivo in piškote, seveda pa je na prvem mestu folklora. »Pred tem sem plesala v folklornih skupinah na Koroški Beli in v Lescah. Pri Koreninah sem dobro leto. Ni da ni ljudskega plesa, ki ga ne bi obvladala.« Folklora ji je namenila tudi moža, prav na vajah je med njima preskočila iskrica, ki se je nato razplamtela v 33 let zakonskega stana.


Ima še drugo ljubezen, ki se ji reče Slovenske novice. Nagrajenka se pohvali, da je naša zvesta naročnica le malo manj let, kot je poročena: »Naročila sem se na vaš in naš časopis prvi mesec, ko je začel izhajati, in še danes sta mi zasnova in vsebina všeč. Stalno nam tiščijo neke druge časopise, vendar niti jaz niti moja družina ne potrebujeva nič drugega kot kakovostno poročanje o aktualnih zadevah, ki jih objavite pri vas.« Tako smo jo še dodatno razveselili, ko smo ji izročili tudi ležalnik, hladilno torbo, set za manikuro, frizbi, napihljivo žogo, kremico Nivea ter napihljivo blazino za telefon, vse je bilo spakirano v torbo za plažo, ki jo krasi znak najbolj branega dnevnega časopisa na sončni strani Alp. Letos, kot pravi, na oddih na morsko obalo ne bo odšla, a bo dodatno nagrado uporabila v toplicah, kamor se vsake toliko odpravi z možem. 

Svilanitovo brisačo Onix Fish bo letos uporabila v toplicah. Foto: Boštjan Fon
Svilanitovo brisačo Onix Fish bo letos uporabila v toplicah. Foto: Boštjan Fon

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije