Časovno kapsulo bodo odkopali leta 2035

Otroci, starši in zaposleni v vrtcu Manka Golarja so ustavili čas .Čez 16 let bodo ugotovili, kaj vse so zapisali in kdo je najbolj zadel.
Fotografija: V kapsulo so otroci, starši in zaposleni v vrtcu spravili svoje želje in misli.
Odpri galerijo
V kapsulo so otroci, starši in zaposleni v vrtcu spravili svoje želje in misli.

GORNJA RADGONA – Ob osrednjem radgonskem vrtcu Manka Golarja je potekala prav posebna slovesnost, na kateri so otroci in njihovi starši, vzgojiteljice, preostali zaposleni ter drugi gostje zaustavili čas. Po pozdravnem nagovoru ravnateljice Brede Forjanič ter ob krajšem kulturnem programu, ki so ga pripravili otroci, so namreč tik pred vhodom v vrtec zakopali časovno kapsulo, v kateri so shranili vizije in želje glede življenja, vzgoje in izobraževanja v sedanjosti in prihodnosti.
Odkopali jo bodo čez 16 let.
Odkopali jo bodo čez 16 let.

Idejna vodja projekta, vzgojiteljica Tanja Krajnc, je razložila, da so lani izvedli projekt Nekoč in danes. Takrat so se odločili za časovno kapsulo, ki jo bodo odprli čez 16 let, ko bodo proslavljali 100-letnico vrtca Manka Golarja. Na proslavi ob visoki obletnici seveda pričakujejo vse današnje malčke, ki bodo stari od 18 do 23 let.

»Za časovno kapsulo je vsaka skupina iz našega vrtca pripravila svoje želje in misli, ki jih želijo sporočiti otrokom v prihodnosti. Pripravili smo tudi risbice in fotografije, prav tako so svoje misli prispevali zaposleni, tudi kuharice, hišniki, čistilke in vodstvo. Tudi obiskovalci letošnjega Cicibanovega dneva so lahko sodelovali in v kapsulo oddali svoje zapise,« je dejala Tanja Krajnc.


Kapsulo so shranili na varno in jo bodo, kot že rečeno, znova odprli leta 2035. Njeno vsebino bodo razstavili in se poglobili v misli iz preteklosti. Predvsem si zdaj vsi belijo glave z vprašanjem, kdo bo najbolj zadel, kakšno bo življenje čez 16 let.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije