PRODAJA ZEMLJIŠČ

Bo Rdeči križ iz finančne zagate reševala država?

Ministrstva so objavila razpis, a RKS se, kot kaže, nanj ne bo prijavil. 
Fotografija: Rdeči križ. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Rdeči križ. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Ministrstva za javno upravo, obrambo in za notranje zadeve kupujejo stanovanja in zemljišča za gradnjo stanovanjskih kompleksov. Razpis so objavili ravno v času, ko je Rdeči križ Slovenije (RKS) sprejel odločitev, da proda določena zemljišča v svoji lasti, ki se nahajajo na območju občine Ankaran, in s tem poplača podizvajalce Vegrada pri gradnji Hotela Arija. A kot kaže, se RKS na razpis ministrstev vseeno najverjetneje ne bo prijavil.

Kot so nam pojasnili, so razpis ministrstev zasledili, a se na nanj ne bodo prijavili, saj njihova zemljišča ne ustrezajo pogojem. »RKS nima zemljišč, ki bi ustrezala pogojem iz razpisa, tako z vidika velikosti zemljišč kot podrobnejše namenske rabe. V pripravi je namreč novi OPN Občine Ankaran ter v veljavi začasen odlok, ki ureja razpolaganje in upravljanje z zemljišči na območju Občine Ankaran, zato se RKS na razpis najverjetneje ne bo prijavil.«

Ministrstva so v razpisu navedla, da na Obali iščejo zemljišče v izmeri od 1000 do 1500 kvadratnih metrov, na katerem bi postavili petstanovanjski vila blok, pri RKS pa pojasnjujejo, da na območju prodajajo zgolj eno izmed parcel na območju Občine Ankaran. »Meri slabih 3000 m2. Prodaja bo izpeljana prek javne dražbe, ki bo predvidoma v mesecu septembru 2018,« so še zapisali v odgovoru. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije