PREVERILI SMO CENE

Bi se udeležili zgodovinskega pogreba v Londonu? Takšne so cene

Cene so poskočile.
Fotografija: FOTO: Clodagh Kilcoyne, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Clodagh Kilcoyne, Reuters

Pokojno britansko kraljico Elizabeto II. bodo pokopali v ponedeljek, 19. septembra, so sporočili iz Buckinghamske palače. Pogreb bo v Westminstrski opatiji v Londonu. V britansko prestolnico jo bo pospremila princesa Ana.

Najugodnejše povezave do Londona iz Ljubljane sicer najdemo že od 45 evrov s prevoznikom Wizz Air, ki poleg Easyjeta nudi najugodnejše cene, vendar pa je zaradi zgodovinskega dogodka v Veliki Britaniji narasla tudi cena prevoza. Letalski prevoz iz Ljubljane vas bo stal okoli 800 evrov, če se na pot odpravite iz Trsta ali Zagreba, pa dobrih 200 evrov. 

Nastanitve na Otoku pa se gibljejo okoli 600 evrov za tri noči za dva odrasla. 

V ponedeljek bo sledila procesija od palače do katedrale Sv. Gilesa, kjer se ji bodo lahko v naslednjih 24 urah ljudje poklonili. Naslednji dan pa bo pot nadaljevala proti Edinburgu in nato proti britanski prestolnici. Krsta naj bi v Buckinghamsko palačo prispela v torek ob 20. uri po lokalnem času.

Zadnja članica kraljeve družine, ki je ležala v dvorani, je bila kraljica mati. Takrat je na poklon ob krsti v vrsti čakalo več kot 200.000 ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije