VPLIV MEGLE

Arso poroča o trdem meteorološkem orehu: temperature so se obrnile na glavo

V Vipavski dolini je bilo topleje kot ob Obali. Razlika v temperaturi med Koprom in Vipavsko dolino je bila danes 8 stopinj Celzija, med Trstom in Vipavsko dolino pa 10.
Fotografija: Simbolična slika FOTO: Iurii Garmash Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična slika FOTO: Iurii Garmash Getty Images/istockphoto

Arso na družbenem omrežju X poroča o zanimivem vremenskem pojavu. Zaradi ozkega pasu megle je bilo danes v Vipavski dolini občutno topleje kot v Trstu in Kopru. Razlika v temperaturi med Koprom in Vipavsko dolino je bila 8 stopinj Celzija, med Trstom in Vipavsko dolino pa 10.

»Današnji trd meteorološki oreh. Ob 14. uri je v Trstu 5, v Kopru 7, na Letališču Portorož 11 in v Vipavski dolini 15 °C. Razlog za spremenljive razmere je ozek pas megle, ki je viden na satelitski sliki. Belina severno od Ljubljane je snežna odeja,« so zapisali na omenjenem družbenem omrežju.

Kako kaže?

Vreme nam bo kakšen dan še naklonjeno. Arso napoveduje, da bo jutri jasno. Po nižinah lahko zjutraj in dopoldne pričakujemo meglo. Najnižje jutranje temperature bodo od –8 do –4 stopinje Celzija (ob morju okrog ničle). Čez dan bodo termometri pokazali od 6 do 10 stopinj Celzija, v notranjem delu Primorske do 13 stopinj.

Za sredo kaže, da se bo oblačnost od zahoda prehodno povečala, v nižji predelih države pa še lahko pričakujemo meglo. Arso za sredo napoveduje tudi, da se bo krepil temperaturni obrat.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije