EKSKLUZIVNI POGOVOR

Abramov o TV-seriji Odrezana roka: težijo mi, da sem predebel

Objavljamo drugi del intervjuja iz Nedeljskih novic.
Fotografija: FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
FOTO: Osebni arhiv

V Slovenskih novicah smo napisali več člankov, ki so se morda zdeli na meji verjetnega, a nam je Abramov, ko smo ga obiskali v priporu na Povšetovi, potrdil informaciji o večjem znesku denarja, ki naj bi ga imel v trezorju avstrijske banke, in o vabilu turške televizije, da bi posneli nadaljevanko po resnični zgodbi slovenskega Romea in Julije. Izvedeli smo tudi, zakaj tako vztrajno prosi sodišče, naj mu dovoli obisk ruske ambasade, »ki je le 30 metrov stran od pripora«. Ob preiskavi Sarine smrti so Abramovu zasegli za cel arzenal orožja, a se je izkazalo, da ima zanj tudi uradno dovoljenje, med drugim tako za športno streljanje kot za nošenje orožja iz varnostnih razlogov. Predvsem pa nas je zanimalo, kaj se skriva na USB-ključku, za katerega je na enem izmed narokov na sodišču po tistem, ko je naprej protestiral, da pišemo laži, javno dejal, da bo v primeru, da se mu kaj zgodi, romal na naslov podpisane pod ta članek.

Prvi del ekskluzivnega intervjuja si lahko preberete tukaj.

Odločitev, ali mu damo prostor in besedo v našem mediju, ni bila preprosta. Po eni strani smo prepričani, da javnost zanima, kaj ima povedati o zadevi, kot je Slovenija ne pomni, po drugi pa smo tehtali, ali si pozornost zasluži človek, proti kateremu poteka sojenje v primeru odrezana roka, na celjskem okrožnem sodišču pa teče preiskava smrti Sare Veber. Pretehtalo je dejstvo, da lahko tako povprašamo za komentar informacij, ki smo jih izvedeli od različnih virov.

V intervjuju smo se izogibali vprašanjem, ki bi zadevala aktualno sojenje, v kateri so se poleg Abramova in Adlešičeve znašli še njegovi starši Tinka Huskić in Gorazd Colarič, in preiskavo v Celju, saj ne želimo kakor koli vplivati na potek sojenja.

Ali drži, da ste dobili ponudbo turške televizijske hiše glede snemanja nadaljevanke po vaši zgodbi?
Drži. Radi bi odkupili avtorske pravice za nadaljevanko, pogodbo sem že podpisal in jo poslal nazaj. Trenutno budno spremljajo sojenje, saj se še ne ve, kako se bo končalo. Želeli bi, da nastopam v nadaljevanki, v tem primeru bi mi plačali tudi tečaj turškega jezika, če pa me zaprejo, me bo igral nekdo drug. Naročili so mi, da moram spet priti v formo, saj sem se zredil, oni pa so videli slike, ko sem bil model za Harley Davidson, in si želijo, da bi bil spet tak.

Bo nastopila tudi Julija? Lahko razkrijete, koliko vam ponujajo za avtorske pravice?
Ne, Julije ni zraven, igral bi skupaj z neko turško igralko. O denarju ne bi govoril, a cifre so velike.

Ko je Slovenija zbirala denar za malega Krisa, ki je potreboval zdravljenje v Ameriki, ste sodišče prosili, naj vam na vaše stroške omogoči obisk avstrijske banke v spremstvu paznikov, ker bi zanj donirali milijon evrov. Kaj je s temi milijoni na eni od avstrijskih bank?
Res sem mu hotel dati, ker se me je njegova zgodba dotaknila, vem pa tudi, da ni edini tak primer. Denar imam shranjen v trezorju v Avstriji. Ne bom razkrival, koliko, a je dovolj za udobno življenje. In niti en cent ni bil pridobljen nezakonito. Tudi ko sem leta 2012 z gotovino 190.000 evrov kupil picerijo Sorento, je bilo vse transparentno, picerija je bila prodana v mojem stečajnem postopku. Moj celotni stečaj je bil pokrit, vsi upniki so bili poplačani, stečaj bo zaključen čez en mesec. To ni hvala, to je dejstvo. Pa bi lahko tudi jaz prepisal dve nepremičnini, picerijo in garažo, na nekoga drugega.



 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije