SPET OBISKALA ROJSTNO VAS

98-letnica iz Nove Gorice prepotovala več kot tisoč kilometrov. Domači izginotje prijavili policiji

Iskalna akcija ni bila potrebna. Na Sardinijo je namreč priletela z letalom in se nato s taksijem odpravila v domači kraj.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Luke Macgregor Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Luke Macgregor Reuters

98-letna Mercede Porcu iz Nove Gorice je zaradi nedeljskih deželnih volitev na Sardiniji prepotovala več kot tisoč kilometrov, da bi v rojstnem Decimomannu pri Cagliariju oddala svoj glas. Ker pa njeni domači niso vedeli nič o njeni nameri, so njeno izginotje prijavili policiji.

Vest o potovanju priletne gospe je objavil sardinski dnevnik Unione sarda, ki je poročal, da jo je na občini, kjer je prevzela volilno izkaznico, pozdravila tamkajšnja županja Monica Careddu.

»Imam volilno pravico in zakaj je ne bi izkoristila. Srečna sem, da sem lahko spet obiskala rojstno vas,« je dejala 98-letnica, ki se je zelo mlada poročila s Slovencem in se kasneje preselila v Novo Gorico. V domači kraj v Italiji se je vrnila po 25 letih.

Priletela z letalom

Njeni domači naj ne bi nič vedeli o njeni nameri, da se udeleži volitev, zato so njeno izginotje prijavili policiji, ki je nato obvestila italijanske karabinjerje. Vendar pa iskalna akcija ni bila potrebna. Na Sardinijo je namreč priletela z letalom in se nato s taksijem odpravila v domači kraj.

Preberite še:

image_alt
Družina opazila, da nekdo manjka šele po 190 kilometrih vožnje

image_alt
Vsaj tretjina odraslih ljudi je dehidrirana

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije