ZA ZAPAHI

Vzgojiteljičina tolpa pobijala družine

Rusinja je s pomočniki zagrešila več deset umorov Preden je ustanovila tolpo, je delala v vrtcu
Fotografija: Viktorja je bila hudo ranjena. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Viktorja je bila hudo ranjena. FOTO: Fb

MOSKVA – Po šestih letih strahovladja so člani morilske družine končno za zapahi. Inesa Tarverdijeva, njena 25-letna hči Viktorija, 31-letni Sergej Sinelnik in njegova 31-letna žena Anastazija so bili spoznani za krive in vsak obsojen na zaporno kazen zaradi ropov in umorov, ki jih je tolpa izvajala med julijem 2007 in septembrom 2013. Raziskovalci so pojasnili, da sta bila 46-letna Inesa in njen drugi mož, 35-letni Roman Podkopajev, vodja krvoločne tolpe serijskih morilcev, ki sta jo ustanovila leta 2007 v ruskem kraju Divnoje.
Med njihovimi žrtvami so bili Dimitrij Čudakov, pripadnik posebnih enot policije, njegova žena Irina, 11-letna hči Veronika in sedemletna Saša.
Preden se je Inesa podala na morilski pohod, je bila vzgojiteljica v vrtcu. Potem ko je priznala nekatere umore, je povedala, da je svoje početje dojemala kot običajno službo. »Po značaju sem gangsterica, ubijanje je bilo način, kako priti do denarja.« Svoje morilske pohode so prikrivali, tako da so skupaj odhajali kampirat. Šef ruskih obveščevalcev Vladimir Markin je povedal: »Videti so bili kot dobra, prijazna družina. Mati, oče, dva otroka, med njimi tudi mladoletna deklica. Ko so bili skupaj, nihče ni posumil, da bodo zagrešili zločin.«
Roka pravice jih je dosegla, potem ko so oropali bivšega poveljnika vojske v Aksaiju. Roman in Viktorija sta poskušala zbežati na skuterju, a ju je ustavila policija. Ko so želeli preveriti njegove osebne podatke, je izvlekel pištolo in začel streljati. Roman, sicer Anastazijin brat, je v streljanju umrl, Viktorija pa je bila hudo ranjena. Pozneje so na domu družine našli 20 pušk, mitraljeze, dušilnike in veliko nabojev pa tudi orožje, ki so ga ukradli svojim žrtvam. Uporabljali so vokitokije in točno vedeli, kje se giblje policija. Še vedno ne vedo natančno, koliko zločinov so zagrešili. Inesa je bila obsojena na 21 let zapora, Viktorija na 16, Anastazija na 19 in Sergej na 20 let za deset umorov. Predstavnik raziskovalne komisije je povedal, da jim bodo sodili za še najmanj 10 drugih umorov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije