GROZLJIVKA V SRBIJI

Šok: žrtve mleli v čevapčiče, srbski kriminalec jih je jedel z gorčico in s čebulo

Vučić napovedal, da bodo zločinci odgovarjali za čevapčiče.
Fotografija: Zvicer je, kadar je dobil posebne čevapčiče, na dvorišču katere izmed svojih hiš prižgal žar in spekel meso, kot da bi šlo za jagnjetinjo ali svinjino (simbolična fotografija). FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Zvicer je, kadar je dobil posebne čevapčiče, na dvorišču katere izmed svojih hiš prižgal žar in spekel meso, kot da bi šlo za jagnjetinjo ali svinjino (simbolična fotografija). FOTO: Leon Vidic, Delo

Šokatno novico, da so pripadniki kriminalnega klana Belivuk mleli čevapčiče iz mesa svojih ubitih žrtev, je potrdil srbski predsednik Aleksandar Vučić, ki je ljudožerskim kriminalcem sporočil, da jih bo Srbija aretirala in jim sodila za srhljive zločine na glede na to, kam se skrijejo.

​Radoje Zvicer (42), vodja t. i. Kavačkega klana, je pekel čevapčiče, narejene iz človeškega mesa  v Črni gori. Čevapčiče je v Ritopeku nedaleč od Beograda naredil Veljko Belivuk s svojo ekipo, poroča srbski Kurir. Zvicer je s čevapčiči iz človeškega mesa hranil pse, čevapčiče iz mesa svojih največjih, krvnih sovražnikov pa je jedel tudi sam, in sicer z gorčico in veliko čebule, so že aprila razkrili obtoženi sodelavci omenjen zločinske organizacije. Policija sprva razkritjem aretiranih pripadnikov obeh klanov ni verjela, nato pa so našli konkretne dokaze.
 

​Žrtve brutalno mučili


Policijski fotografiji iskanega Radoja Zvicerja. FOTO: MUP Srbije
Policijski fotografiji iskanega Radoja Zvicerja. FOTO: MUP Srbije
​Belivuk in njegovi možje so se snemali, kako režejo meso s trupel žrtev, ga meljejo in delajo čevapčiče. Te posnetke, tako kot tudi pošiljko čevapčičev, so nato poslali Zvicerju v Črno goro v posebnih hladilnikih. »Zvicer je, če ga je nekdo ujezil, zahteval od Belivuka, da mu pošlje čevapčiče. Belivukovi mesarji so ubijali ljudi, zmleli njihovo meso v industrijskem stroju za meso, naredili čevapčiče in jih poslali Zvicerju. Preden so jih ubili, so svoje žrtve največkrat mučili. Sekire, najdene v tajnih bunkerjih, so uporabljali za grozljiva mučenja. Ugotovljeno je bilo, da so nekaterim žrtvam držala za sekire porinili v anus in jim prerezali tetive, drugim so lomili zapestja in glave,« je povedal Vučić v izjavi o grozljivih zločinih ter dodal, da ti nimajo nobene povezave z bojem za prevlado na trgu drog. »Našli vas bomo, ne glede na to, kje se nahajate, od Črne gore do Kolumbije,« je obljubil srbski predsednik. »Odgovarjal boš za čevapčiče, negativec!« je še sporočil Zvicerju.


»Dam glavo, ne dam Srbije«


»Ti gadi so nameravali vladati Srbiji! Pet mesecev v Srbiji ni bilo nobenega umora. Tako Srbijo želim. Zaslužil sem dovolj za življenje, sploh se ne bojim za svoje življenje. Vse sem gledal in ne bom dovolil, da naša država razpade, ne bom obupal. Dam glavo, a ne dam Srbije,« je zaključil Vučić.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas