Pobegnili s 600 rolami vece papirja

Panika v Hongkongu, da ne bi zmanjkalo dobrin. Nepridipravi izpred trgovine ukradli toaletni papir.
Fotografija:
Odpri galerijo

Nikakršnega razloga za paniko ni, a številni kljub temu mrzlično praznijo police prodajaln z živili in higienskimi potrebščinami. No, nekateri so tudi sredi zdravstvene krize uzrli priložnost za nezakonito pridobivanje dobrin, tako so tatovi v Hongkongu ukradli kar 600 zvitkov toaletnega papirja.

Ob novicah o širjenju virusa, ki je okužil že več kot 71.000 ljudi po vsem svetu, so oblasti v Hongkongu, kjer je po zadnjih podatkih zbolelo 57 ljudi, ena oseba pa je umrla, naznanile, da bodo zaradi preprečevanja širjenja virusa zaprle nekatere meje s Kitajsko, ob čemer je v javnosti završalo od strahu, da bodo ostali brez živil in temeljnih potrebščin.


V supermarketih je tako kar mrgolelo zaskrbljenih kupcev, ki so po več vozičkov napolnili s toaletnim papirjem, sredstvi za razkuževanje, milom in rižem. Čeprav so oblasti hitele miriti prebivalstvo, da prav nobene dobrine ne bo primanjkovalo, so bila opozorila zaman. Prodajne police so panični nakupovalci praznili mnogo hitreje, kot so jih lahko trgovci polnili.

No, trojica nepridipravov pa ni bila pripravljena čakati, da blago zložijo na police, in ko se je pred supermarket pripeljal dostavni tovornjak in je voznik začel zlagati gore toaletnega papirja pred vhod, je trojica spretnih in hitrih moških odtujila 50 zavitkov s skupno 600 zvitki nepogrešljive higienske potrebščine in izginila za vogal. Policija, ki se je takoj odzvala na klic zaskrbljenega voznika tovornjaka, je dva nemudoma prijela in zasegla tudi ves toaletni papir, tretjega pa še iščejo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije