TRAGEDIJA

Dedek na kraju nesreče, kjer sta umrla vnuka, pustil pisemce

Z mamo sta prečkala cesto, ko jih je pokosil menda pijani voznik. 
Fotografija: Tragedija je pretresla prebivalce mesta Coventry. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Tragedija je pretresla prebivalce mesta Coventry. FOTO: Facebook

COVENTRY – Huda prometna nesreča je pretresla prebivalce Coventryja, kjer je pijani voznik trčil v mamo in njena sinova, Casperja (2) in Coreyja (6) Platta-Maya. Voznik (53) in njegova 41-letna sopotnica, oba menda pod vplivom alkohola, sta družinico povozila med prečkanjem ceste pri parku. Pretresene priče so povedale, da se je avtomobil ustavil šele po nekaj sto metrih, voznik in njegova sopotnica pa sta nato zbežala v neznano.

»Vpitje je bilo grozljivo,« je povedal 19-letni Ben Philips, ki se je znašel na kraju nesreče. »Oba dečka sta negibno ležala na cesti, mlajši ni dihal,« je še pojasnil. Reševalci so zelo hitro prispeli na kraj nesreče in dečka odpeljali v bolnišnico, kjer pa sta izgubila bitko za življenje, saj so bile poškodbe prehude.

Po nesreči pobegnila

Očividka Wendy Baker je policistom povedala, da sta voznik in njegova sopotnica po nesreči izstopila iz avtomobila, voznik pa naj bi vpil, da ni vozil on in da vozilo ni njegovo. Sopotnica naj bi ga fizično napadla, nato pa sta zbežala. Policija se je podala v lov za njima. Spletni portal The Sun poroča, da so ju izsledili in odpeljali na zaslišanje. Detektiv Paul Hughes je povedal, da preiskava še vedno poteka in da so zaslišali več prič.

»To je najhujša nočna mora vsakega starša in ne morem si niti predstavljati, kaj družina trenutno preživlja,« je še povedal Hughes.

Dedek

Stari starši so spregovorili za Mirror. Dedka Kima Maya (51) so srečali na kraju nesreče, kjer je za vnuka položil pisemce in nogometno žogo. V pisemcu je zapisal: »Počivajta v miru, fanta. Dedek vaju zelo pogreša. Vedno vaju bomo imeli radi. xxx«

Črno vest so mu sporočili, ko je bil še v službi. Odhitel je na kraj, tam pa zagledal vse razbito in razsuto. »Fanta sta se z mamo vračala iz parka. Avto je moral voziti res hitro,« je povedal, ko je gledal kraj nesreče. Še vedno ne more verjeti, da malčkov ni več: »Corey je bil nogometni zanesenjak in velik oboževalec Man Uniteda. Oba vnuka sta bila ljubka ... Nekaj morajo narediti na tej cesti zaradi prehitrih voznikov. Morajo postaviti ovire ali nekaj podobnega.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije