ZASAČEN

David se je ubil, ko so ga ujeli lovci na pedofile

Njegova zaročenka se je izselila iz skupnega doma.
Fotografija: FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
FOTO: Thinkstock

Davida Bakerja so oktobra lani našli mrtvega v njegovi postelji, potem ko so ga na parkirišču trgovine, kjer naj bi se sestal s 14-letnikom, ujeli lovci na pedofile.

Preiskava je razkrila, da se je 43-letni Baker zaklenil v sobo, se izrezal z vseh družinskih fotografij, nato pa zaužil veliko količino tablet. Nekaj dni prej so ga v Southamptonu v Veliki Britaniji ujeli lovci na pedofile. Policija ga je aretirala in zaslišala zaradi suma, da je organiziral srečanje z mladoletnikom. Med pogovorom je na vsa vprašanja po navodilu svojega odvetnika odgovarjal z besedami »brez komentarja«. V času preiskave so ga nato izpustili na prostost.

Po njegovi aretaciji so lovci na pedofile na facebooku objavili videoposnetek, na katerem so ga izzvali zaradi domnevnega srečanja s 14-letnikom. Med sodno obravnavo Bakerjeve smrti je bilo izpostavljeno, da je objava na družbenih omrežjih prispevala k stresu in občutku osamljenosti ter izoliranosti.

Odselile so se

Bakerjeva zaročenka je za njegove domnevne pedofilske nakane izvedela od prijateljev in iz objav na spletu. Iz skupne hiše se je s hčerko in z vnukinjo začasno preselila k prijatelju. »Naš naslov so javno objavili na družbenih omrežjih. Nisem se počutila varno, saj obstajajo idioti in nisem si želela, da bi kdo vrgel opeko skozi okno, medtem ko sta bili tam moja mama in hči,« je hči Bakerjeve zaročenke pojasnila, zakaj so se odločile izseliti.

Skupina Trap, ki je ujela Bakerja, je v odzivu na njegov samomor zapisala, da so iz spoštovanja do družine umaknili videoposnetek, njegov primer pa izpostavili kot odgovor, zakaj »teh ljudi ne bi smeli izpustiti na prostost proti plačilu varščine, predstavljajo namreč nevarnost tako za sebe kot za druge«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije