Kriki sredi noči, 48 ur preživela ob mrtvem možu

Moški, okužen s sars-cov-2, ni hotel v bolnišnico.
Fotografija: Ženski in moška sta bila izolirana v svojem stanovanju, ker je bil on pozitiven na koronavirus (simbolična fotografija). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ženski in moška sta bila izolirana v svojem stanovanju, ker je bil on pozitiven na koronavirus (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

Ženska iz mesteca Borghetto Santo Spirito na severozahodu Italije je dva dni preživela v stanovanju z moževim truplom, potem ko so par dali v karanteno.
 
Žensko so opazili, ko je z balkona klicala na pomoč po moževi smrti v ponedeljek okoli 2. ure ponoči. Truplo moškega, ki je bil pozitiven na koronavirus, so pustili v stanovanju in ga odstranili 48 ur po smrti. Njegova žena je morala tako dva dni preživeti ob moževem truplu, saj zaradi omejitev ni smela zapustiti doma.
 
Župan Giancarlo Canepa je potrdil, da se zaradi vnaprej določenih protokolov dva dni nihče ni smel približati truplu. Povedal je še, da pokojni moški ni hotel oditi v bolnišnico, ko je bil test pri njem pozitiven.
 
Pred dnevi smo poročali o podobni zgodbi iz Neaplja, kjer je obupan moški objavil posnetek in razkril, da je v sobi skupaj z mrtvo sestro, ker nihče ne želi priti po njeno truplo. Sestra je imela gripo s koronavirusnimi simptomi, preden je umrla.

Zaostrovanje karantene? 

V Italiji imajo več kot deset tisoč potrjenih okužb, zaradi virusa sars-cov-2 je umrlo več kot 630 ljudi. Po svetu je okužb več kot 120 tisoč, smrtnih žrtev pa več kot 4.380.
 
Italijanski premier Giuseppe Conte je za vso državo razglasil karanteno, ki bi jo zaradi hitro naraščajočega števila smrtnih žrtev lahko še zaostrili, saj se vrstijo pozivi k popolni ustavitvi javnega prevoza v najbolj prizadeti regiji Lombardiji. Conte je napovedal državno pomoč italijanskemu gospodarstvu v višini 22 milijarde evrov, potem ko so še prejšnji teden ocenili, da bodo potrebovali le 7,5 milijarde evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije