MARIJA CENER

V trčenju na Goričkem umrla peška

Zaradi vožnje preblizu desnemu robu 66-letni voznik podrl 58-letno sosedo. Tako hudo je bila poškodovana, da je umrla na kraju nesreče.
Fotografija: To je že deveta letošnja žrtev prometnih nesreč na območju Pomurja. V enakem obdobju lani jih je bilo šest, toliko jih je bilo tudi konec leta 2020. Leta 2019 je umrla ena oseba. Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
To je že deveta letošnja žrtev prometnih nesreč na območju Pomurja. V enakem obdobju lani jih je bilo šest, toliko jih je bilo tudi konec leta 2020. Leta 2019 je umrla ena oseba. Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal

Turobno jesensko vreme, slaba vidljivost in še nekaj dejavnikov, predvsem vožnja preblizu desnemu robu vozišča, so botrovali hudi prometni nesreči, ki se je v ponedeljek nekaj po 18. uri pripetila na regionalni cesti Rogašovci–Kuzma zunaj naselja Sotina v občini Rogašovci. Voznik osebnega avtomobila, 66-letni J. Š., je trčil v bližnjo sosedo iz Serdice, peško, 58-letno Marijo Cener, ki je obležala hudo poškodovana in je takoj umrla.

»Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je voznik osebnega avtomobila vozil iz Rogašovcev proti Republiki Avstriji. V naselju Sotina je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v 58-letno peško. Zdravnik je na kraju dogodka potrdil njeno smrt,« je po ogledu kraja tragične nesreče sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš. Dodala je, da sta si prizorišče ogledala tudi preiskovalni sodnik, predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti Branko Palatin in vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti, višji državni tožilec Drago Farič.

Odrejena je bila sanitarna obdukcija, prav tako bodo pridobili izvedensko mnenje izvedenca prometne stroke, kar bo pomagalo pri nadaljevanju preiskave vzroka za tragično prometno nesrečo na pomurskih prometnicah. Policisti bodo zoper voznika osebnega avtomobila na okrožno tožilstvo v Murski Soboti podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti s smrtnim izidom, za kar je zagrožena zaporna kazen do osmih let ter prepoved vožnje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije