GORELO JE

V požaru se je poškodoval, poglejte, kaj je zanetilo ogenj

Vnelo se je zaradi bencina in svetilke pod avtomobilom.
Fotografija: Ogenj so pogasili gasilci. FOTO: Flukesamed, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Ogenj so pogasili gasilci. FOTO: Flukesamed, Getty Images, Istockphoto

V garaži stanovanjske hiše v Benediktu je v ponedeljek dopoldne izbruhnil požar. V njem so zgoreli osebni avtomobil renault R5, več motornih žag, moped, zamrzovalna skrinja in več drobnega orodja. Zgorela so tudi lamelna dvižna garažna vrata z motorjem. Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov.

V požaru se je 42-letni moški lažje poškodoval, saj se je med gašenjem opekel po roki, vdihoval pa je tudi dim. Prvo pomoč so mu na kraju nudili reševalci.

Policisti so ugotovili, da je imel moški, zunajzakonski partner lastnice objekta, v kletni etaži hiše, kjer se nahaja garaža, parkiran nevozni osebni avtomobil znamke renault R5. Pod njim je imel nameščeno svetilko na podaljšku. Ko je hodil mimo vozila, je nehote stopil na stikalo podaljška, ko pa je svetilka zasvetila, se je vnel bencin, ki je iztekal iz vozila. Po izbruhu ognja je najprej zagorelo vozilo, nato pa še vse drugo v garaži.

Lastnica objekta in moški sta sprva poskušala ogenj pogasiti sama, nato pa sta, ko sta uvidela, da sta pri tem neuspešna, za pomoč zaprosila gasilce. Ker so policisti tujo krivdo za požar izključili, bodo pristojnemu tožilstvu poslali poročilo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije