NASILNEŽ

Streljanje na vasi, osumljenec s sekiro nad policiste

Umirjali so pretep zaradi spora o zemljišču, ko jih je napadel 60-letnik s sekiro.
Fotografija: Osumljenec je pograbil sekiro in začel teči proti policistom.
Odpri galerijo
Osumljenec je pograbil sekiro in začel teči proti policistom.

ČRNOMELJ –  Prava drama se je v četrtek dopoldne odvijala v okolici Črnomlja, kjer so morali policisti posredovati zaradi spora in pretepa med prebivalci naselja.
Kot je namreč sporočila tiskovna predstavnica policijske uprave Novo mesto Alenka Drenik, »je med vzpostavljanjem javnega reda in miru proti policistom začel teči moški in grozil s sekiro«. Ukazali so mu, naj ta nevarni predmet odloži, vendar srboritež njihovih ukazov ni upošteval. »Še naprej je grozil s sekiro, zato je policist izstrelil opozorilni strel v varno smer,« je še povedala Drenikova in dodala, da so policisti 60-letnega moškega le obvladali, saj so zoper njega uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli sekiro in ga nato odpeljali na hladno v prostore za pridržanje. »Na kraju dogodka so policisti vzpostavili javni red in mir in še najprej zbirajo obvestila ter ugotavljajo vse okoliščine.

V dogodku ni bil nihče poškodovan, domnevno pa naj bi bil vzrok za pretep, v katerem naj bi sodelovalo okoli 15 oseb, spor zaradi zemljišča,« je Drenikova povedala o okoliščinah pretepa. Dodala je, da bodo 60-letnega osumljenca po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Policiste tudi davili

Policisti se večkrat srečajo s tovrstnimi napadi, čeprav redko potegnejo za pištolo. Kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja in napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, je bilo lani 151, predlani pa 163. Pri tem je bilo napadenih 231 policistov (predlani 244), med njimi jih je bilo 32 lažje poškodovanih (predlani 37). Največkrat so napadalci policiste odrivali, prijemali in davili. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije