Sopotnik grozil policistoma, da ju bo postrelil

Voznik napihal več kot dva promila. Opiti sovoznik sredi noči razbijal po vratih policijske postaje.
Fotografija: Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,97 mg/l alkohola. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,97 mg/l alkohola. FOTO: Guliver/Getty Images

Ljutomerski policisti so včeraj malo po eni uri med kontrolo cestnega prometa v Stročji vasi ustavili voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,97 mg/l alkohola, kar je malenkost nad dva promila. Zato so zanj odredili pridržanje, podali bodo tudi obdolžilni predlog.

Med postopkom z voznikom pa se je začel vmešavati sopotnik v vozilu, može v modrem je žalil, za kar bo obravnavan v prekrškovnem postopku. A se s tem ni končalo.
Tudi sopotnika, ki je pregloboko pogledal v kozarec in grozil možem v modrem, čaka postopek. FOTO: Shutterstock
Tudi sopotnika, ki je pregloboko pogledal v kozarec in grozil možem v modrem, čaka postopek. FOTO: Shutterstock

Ob 2.30 se je sopotnik, ki je bil pod močnim vplivom alkohola, znašel pred stavbo ljutomerske policijske postaje, kjer je zvonil in trkal po vhodnih vratih. Ker od polnoči do 5. ure na policijski postaji ni zagotovljene dežurne službe, so bili prostori prazni, kar mu je bilo tudi pojasnjeno. Policisti so mu predlagali, da bi poklical domov ali taksi službo, vendar je oboje odklonil. Nato se je začel do mož v modrem grdo vesti in jima groziti, da bosta ostala brez službe, ter celo, da bo postrelil njiju in njune družinske člane.
Policisti so ga pomirili, nakar je sedel pred vhod policijske postaje in nekaj minut počakal, nato pa se je odpravil neznano kam.

Kot pojasnjujejo na murskosoboški policijski postaji, bodo zoper moškega podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje grožnje, prav tako bodo preverili njegovo zanesljivost zaradi nošenja in uporabe lovskega orožja, ki ga poseduje.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije