Šokantno razkritje mame Abramova na sodišču: S Saro sta nameravala ...

»Laže kot pes,« o Abramovu pravi mama pokojne Sare Veber.
Fotografija: Abramov trdi, da je Sara Veber umrla po nesreči. FOTO: arhiv S. N.
Odpri galerijo
Abramov trdi, da je Sara Veber umrla po nesreči. FOTO: arhiv S. N.

Na sojenju Sabastienu Abramovu (30) na žalskem okrajnem sodišču zaradi suma goljufije na račun staršev njegovega pokojnega dekleta Sare Veber sta bila zaslišana njegova mama Tinka Huskić Colarič in celjski kriminalist Aleš Škerlak.

Huskić Colaričeva je dejala, da je njen sin obdolžen za nekaj, česar ni storil. Glede posojila v višini 17.000 evrov, ki ga je v banki dvignila Sarina mama Nada Veber, je Huskić Colaričeva pojasnila, da tega denarja njen sin ni vzel, ker je bil zaposlen in je imel svoj denar. Dejala je, da ji je Sara povedala, da bo mamo prosila za najem posojila, ker je morala vrniti kadrovsko štipendijo. Po njeni oceni sta se Sara in Abramov zelo dobro razumela, septembra leta 2015 sta se nameravala tudi poročiti. Poudarila je, da se jim je življenje po Sarini smrti marca 2015 obrnilo na glavo, njen sin pa je pristal na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici v Vojniku.

Škerlak pa je dejal, da je Abramova spoznal ob Sarini smrti. Takrat je njena mama kriminalistom povedala, da je zanj najela posojilo. Ker se je bala, da ji ga ne bo vrnil, so ji kriminalisti svetovali, da ga kazensko ovadi.
Sebastien Abramov je obtožen poskusa goljufije Sarinih staršev, ovaden pa je tudi zaradi suma, da je Saro umoril. V ločenem postopku mu sodijo tudi zaradi poskusa zavarovalniške prevare v t. i. primeru odrezana roka. FOTO: Dejan Javornik
Sebastien Abramov je obtožen poskusa goljufije Sarinih staršev, ovaden pa je tudi zaradi suma, da je Saro umoril. V ločenem postopku mu sodijo tudi zaradi poskusa zavarovalniške prevare v t. i. primeru odrezana roka. FOTO: Dejan Javornik

Na sojenju so v dokazne namene predvajali tudi zvočni posnetek pričanja Vebrove. Kot je dejala, se ji je Abramov poskušal prikupiti na različne načine. Nagovoril jo je, da je dvignila posojilo, ker je potreboval denar za nakup osebnega vozila, ki pa ga je nameraval preprodati in tako zaslužiti od 5.000 do 6.000 evrov. Po njenih besedah jo je Abramov ogoljufal. Vrnil ji je le 1.000 evrov posojila. »Laže kot pes. Bila sem naivna in mu verjela,« je še dejala Vebrova.

Zaradi suma, da naj bi iz koristoljubja s puško marca leta 2015 umoril nekdanje dekle, je Abramova prav tako doletela kazenska ovadba. Na zaslišanju pred celjskim preiskovalnim sodnikom je lani podal pisni zagovor, v katerem vztraja, da je šlo za nesrečo. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek namreč vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, ko je čistil puško.


Več preberite v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije