POBASAL JE OGROMNO DENARJA

Slovenka ujeta v ljubezensko prevaro: izpraznil ji je račun, na koncu še strl srce

Večkrat mu je nakazala večjo vsoto denarja, vsega skupaj dobrih 50.000 evrov, potem pa se ji je nehal oglašati.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images

Policisti obravnavajo primer ljubezenske prevare. V njo se je ujela 57-letnica, ki je bila prepričana, da si prek spleta dopisuje z moškim, zaposlenim na plinski ploščadi v tujini. Večkrat mu je nakazala večjo vsoto denarja, vsega skupaj dobrih 50.000 evrov. Na koncu se je ni več oglašal, razočarani ženski pa ni preostalo drugega, kot da se po pomoč obrne na policijo.

»Spletne uporabnike, predvsem pa uporabnice opozarjamo, naj ne nasedajo tovrstnim spletnim prevaram in dopisovalcem, ki se predstavljajo pod različnimi krinkami in izgovori o tem, zakaj ne morejo do denarja. Za krinkami, kot so zdravnik v tujini, vojak na mirovni misiji ali nesrečen vdovec na naftni ploščadi, lahko stojijo pretkani kriminalci, ki prek spleta tako nagovarjajo osamljene ženske,« pišejo v poročilu PU Maribor. 

Na koncu utegnejo streti vaše srce, za povrh vsega pa pustiti še s praznim računom. Čeprav velja stereotip, da takšnim goljufijam nasedejo samo starejši in neizobraženi uporabniki, na spletni strani varninainternetu.si trdijo, da ni tako: »Med žrtvami, ki so prijavile goljufijo, sicer prevladujejo ženske, gre za uporabnice najrazličnejših profilov izobrazbe in starosti.« A dogaja se tudi moškim. Izpostavljajo zgodbo, ko so moški prek različnih spletni strani spoznavali mlade Rusinje, na koncu pa ostali brez ljubezni in brez denarja.

Policija obravnava kaznivo dejanje goljufije, storilcu pa po kazenskem zakoniku grozi do treh let zapora.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije