TATVINA

Pri Slovenski Bistrici prijeli Romune, ki so kradli gorivo

Policisti so preprečili nadaljnje prečrpavanje iz tovornih vozil.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: PU Novo mesto

SLOVENSKA BISTRICA – Na avtocestnem počivališču Polskava so policisti zaradi velike tatvine prijeli štiri državljane Romunije, ki so se združili z namenom, da iz tovornjakov ukradejo gorivo.
 
Storilci so se pripeljali na avtocestno počivališče pri Slovenski Bistrici (smer Ljubljana) z dvema tovornima voziloma. Voznik enega tovornega vozila je parkiral ob tovornem vozilu oškodovanca iz Rusije. Iz rezervoarja sta voznik in njegov sopotnik ob pomoči za to prirejene električne črpalke odtujila 1200 litrov nafte. Enako sta nekoliko kasneje storila tudi na škodo oškodovanca iz Češke. Iztočila sta okoli 100 litrov nafte, nato pa so ju med dejanjem prijeli policisti in nadaljnje prečrpavanje preprečili.
 
V času, ko sta omenjena storilca kradla gorivo, sta druga dva z drugim vozilom parkirala za njima tako, da sta zakrivala pogled in preprečevala dostop ter tako tudi varovala početje prvih dveh.
 
Policisti so vsem štirim odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli sredstvo storitve kaznivega dejanja. Ovadili jih bodo pristojnemu tožilstvu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije