STRAŠNO

Poskus detomora: policija razkrila, kaj se je dogajalo na Vranskem

Med tečajem varne vožnje je odšla v toaletne prostore in se tam zadržala več časa. Ko so inštruktor, hišnik in čistilka vstopili tja, so doživeli šok.
Fotografija: novorojenček, dojenček FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
novorojenček, dojenček FOTO: Shutterstock

CELJE – Sobotni poskus detomora je pretresel Slovenijo. V soboto dopoldan je mlajša ženska v toaletnih prostorih centra varne vožnje na Vranskem rodila otroka, ga tam pustila in odšla. Celjski policisti so na današnji novinarski konferenci razkrili, kaj se je dogajalo usodnega dne, a so z informacijami zaradi varovanja osebnih podatkov skopi. Povedali so, da gre za dečka, katerega zdravstveno stanje je stabilno in je že izven smrtne nevarnosti.
»V soboto smo bili obveščeni, da je so v centru za varno vožnjo na Vranskem našli dojenčka. Z ogledom smo ugotovili, da se je mlajša punca udeležila tečaja vožnje. Ugotovili so, da je njeno psihofizično stanje slabše in predlagali, da pride drugič, a je vztrajala, da bo tečaj opravila. Vmes se je odpravila v toaletne prostore in se tam zadržala dlje časa. Prosto je s partnerjem zapustila,« je povedal, vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Celje Milan Vogrinec.
Vogrinec je še povedal, da so zaposleni opazili, da je bilo njeno obnašanje čudno, zato so nemudoma po njenem odhodu vstopili v toaletne prostore in odkrili otroka. V toaletne prostore so po Vogričnevih besedah vstopili inštruktor, snažilka in hišnik, ki so otroku pričeli nuditi prvo pomoč.

Čudno se je obnašala

Policisti so takoj pričeli z iskanjem matere in njenega partnerja, izsledili so ju nedaleč od centra varne vožnje. Oba so pridržali, punco pa kasneje zaradi njenega zdravstvenega stanja hospitalizirali. Porodnica je bolnišnico že zapustila, ker so razlogi za pridržanje prenehali, sta zdaj oba na prostosti. Vogrinec je še pojasnil, da so o dogodku nemudoma obvestili pristojni center za socialno delo.
Punco bodo kazensko ovadili zaradi poskusa detomora, partnerjevo povezavo v dogodku pa policija še preiskuje.
Na območju PU Celje so nazadnje obravnavali detomor leta 2010, pred tem pa dva primera leta 2000. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije