HIŠNA PREISKAVA

Policisti prijeli požigalca: ogenj zajel več stanovanjskih hiš, škode za 200 tisočakov

Več stanovalcev je bežalo iz svojih domov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Yakobchukolena Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Yakobchukolena Getty Images/istockphoto

Kriminalisti in policisti so pretekli vikend zaključili policijsko preiskavo požara v Vodopivčevi ulici v Kopru, v katerem je bilo uničenih več motornih vozil, tri stanovanjske hiše pa so bile huje poškodovane. Po pridržanju so 38-letnega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je v nedeljo odredil pripor, so sporočili s PU Koper.

V požaru, ki se je zgodil 9. maja okoli 4. ure, je nastalo za 200.000 evrov materialne škode. V času požara je bilo v stanovanjskih hišah, ki jih je zajel ogenj, več stanovalcev, ki so zbežali iz svojih domov. Gasilcem je s hitro intervencijo uspelo preprečiti širitev ognja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Sumijo ga več kaznivih dejanj

Policisti so ugotovili, da je kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 38-letni storilec z območja Kopra, ki ga sumijo tudi več kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari na območju Kopra, ki so še v fazi preiskave. Kriminalisti so osumljenega izsledili in pridržali ter pri njem opravili tudi hišno preiskavo, v kateri so našli zaseženi dokazni predmeti.

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti mu grozi kazen do pet let zapora, so še navedli.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije