POMOČNIKA IZVRŠITELJA

Dvojni umor v Šmarju pri Jelšah: hotela sta mu zaseči avtomobil, a se je zapletlo (FOTO)

Umrla sta moški in ženska, ki sta prišla zarubit vozilo.
Fotografija: S kraja umora. FOTO: Mojca Marot
Odpri galerijo
S kraja umora. FOTO: Mojca Marot

Policija je sporočila podrobnosti četrtkove kriminalke, ko sta v Šmarju pri Jelšah umrla ženska in moški. »Posledicam sinočnjega streljanja na območju Šmarja pri Jelšah je podlegla tudi 42-letna ženska,« je danes sporočila celjska policijska uprava.

Kot so pojasnili, so jih v četrek okoli 18. ure obvestili, da je na območju Šmarja pri Jelšah moški streljal na dve osebi. O streljanju jih je obvestila partnerica osumljenega. Po do zdaj zbranih obvestilih sta 27-letni moški in 42-letna ženska na naslovu bivanja 66-letnega osumljenca po odredbi sodišča nameravala opraviti rubež osebnega vozila, kar je razjezilo 66-letnega moškega, ki je med pogovorom odšel v hišo, se vrnil oborožen s pištolo in streljal nanju.

Moški umrl na kraju nesreče, ženska v bolnišnici

Moški (27) je poškodbam podlegel na kraju, izredno hudo poškodovano 42-letno žensko so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v poznih večernih urah umrla.

Osumljenemu 66-letniku so kmalu po dejanju odvzeli prostost in ga pridržali. Orožje, ki ga je po dejanju odvrgel, so našli in zasegli.

Ogled kraja dejanja je opravila preiskovalna sodnica v navzočnosti okrožne državne tožilke, kriminalistično tehnično pomoč so nudili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Celje.

Grozi mu najmanj 15 let zapora

Preiskava še poteka. Po zbranih obvestilih in opravljenih drugih preiskovalnih dejanjih bodo 66-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umora, za kar je zagroženih najmanj 15 let zapora.

Poleg omenjenih dveh umorov so letos na območju celsjke policijske uprave obravnavali še dva poskusa umora in tri poskuse uboja.

Včeraj smo poročali, da je na območju Šmarja pri Jelšah 66-letni moški streljal na dve osebi: 27-letni moški je na kraju dogodka umrl, 42-letna ženska pa je bila hudo poškodovana. Ponoči je za posledicami streljanja umrla v celjski bolnišnici, 66-letnik pa je osumljen dvojnega umora.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije