TRAGEDIJA

Na območju Tomačevega danes našli mrtvega moškega. V poplavah doslej umrle štiri osebe

Iz kampa v bližini meje s Hrvaško naj bi po poročanju radiotelevizije NOS evakuirali približno 400 Nizozemcev.
Fotografija: Posledice poplav so izjemno hude. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Posledice poplav so izjemno hude. FOTO: Dejan Javornik

Predstavnik nizozemskega zunanjega ministrstva je danes za nizozemsko radiotelevizijo NOS sporočil, da v Sloveniji pogrešajo pet Nizozemcev. Sicer ni znal pojasniti, ali so morda le nedosegljivi ali gre za druge okoliščine. Slovenska policija teh informacij nima, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Umrla dva državljana Nizozemske

Med poplavami so v Sloveniji po zadnjih podatkih umrle najmanj štiri osebe, med njimi dva državljana Nizozemske. Bohinjski gorski reševalci so oba pogrešana našli mrtva pod Malim draškim vrhom. Po prvih informacijah policije bi bila lahko njuna smrt povezana z udarom strele.

image_alt
Na Viševniku naj bi bila strela usodna za očeta in sina

Istega dne naj bi iz kampa v bližini meje s Hrvaško evakuirali približno 400 Nizozemcev, je poročala radiotelevizija NOS. Odpeljali naj bi jih v Brežice, kjer so ostali do šestih zjutraj. Njihov kamp je sedaj ponovno odprt, mnogi so se že vrnili. Iz drugega kampa Menina naj bi medtem izvedli helikoptersko reševanje še 60 Nizozemcev, ta kamp pa za zdaj ostaja zaprt.

Na obrežju Save najden mrtev moški

Danes, okoli 11.30 so bili obveščeni na PU Ljubljana, da je bil na obrežju Save na območju Tomačevega najden mrtev moški.

»Glede na sedaj zbrana obvestila je bil najden nekaj sto metrov od bivališča, ki ga je imel na obrežju reke. Po prvih podatkih se nakazuje, da bi bila smrt lahko posledica poplav. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka,« javnosti sporoča Tomaž Tomaževic z omenjene policijske uprave.

O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo v Ljubljani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije