NEURADNO

Na Viševniku naj bi bila strela usodna za očeta in sina

V četrtek zjutraj sta odšla z Rudnega polja na območje Viševnika, nato so se za njima izgubile vse sledi.
Fotografija: Viševnik. FOTO: Tanja Jaklič
Odpri galerijo
Viševnik. FOTO: Tanja Jaklič

Blejski policisti so bili v četrtek okoli 18.30 obveščeni o dveh pogrešanih osebah, državljanih Nizozemske. Po podatkih, s katerimi so takrat še razpolagali na Policijski upravi Kranj, sta v jutranjem času odšla z Rudnega polja na območje Viševnika, kjer so se za njima izgubile vse sledi. Stekla je iskalna akcija, v kateri so s policisti sodelovali tudi gorski reševalci.

Kasneje, na današnji novinarski konferenci, je poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan dejal, da je policija civilni zaščiti poročala o smrtnih žrtvah v gorah zaradi strel.

Na Gorski reševalni zvezi Sloveniji so nam potrdili, da sta pogrešana Nizozemca umrla, vzroka smrti pa nam niso razkrili.

Po naših podatkih sta pokojna oče in sin.

Tragedija na Bledu

Pred petimi leti, natančneje 14. julija 2018, smo poročali o tragediji, ki se je zgodila na Bledu, na javni plaži ob jezeru na Mlinem. Obiskovalce je presenetil dež in kakšnih 20 se jih je pred dežjem skrilo pod kostanjem, ko je tja treščila strela in pokosila več ljudi. Najhuje so jo odnesli 40-letna Slovenka v zadnjem mesecu nosečnosti in njena šestletna hčerka ter turist iz Nemčije, ki so ga z lažjimi poškodbami in pri zavesti z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico na Jesenice. Mati in njen nerojeni otrok sta žal umrla.

Več o tem v članku Nosečnica umrla v kliničnem centru.

Strela udarila med pohodnike na Triglavu

Srečo v nesreči so lani imeli pohodniki na Triglavu. Strašno neurje je zajelo 18 planincev, ki so se kljub napovedanim popoldanskim nevihtam mnogo prepozno odpravili na našo najvišjo goro. V dva je neposredno udarila strela, vse druge pa je razmetalo po skalovju. Na srečo žrtev ni bilo.

O grozi in čudežu na Triglavu smo pisali na povezavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije