ROP

Na Dolenjskem napad na 25-letnika, lotili so se ga s pestmi in palico

Napadli so ga in oropali. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

NOVO MESTO – V sredo nekaj po 19. uri so policisti prejeli več klicev o domnevnem ropu moškega v Gotni vasi v Novem mestu.

Operativno-komunikacijski center je na kraj napotil več policijskih patrulj ter obvestil sosednje policijske enote. Šentjernejski policisti so približno dvajset minut po dogodku v Dobruški vasi ustavili vozilo, ki je ustrezalo opisu, v njem pa so bile štiri osebe – trije moški in ženska, med njimi tudi 14- in 15-letnik. Policisti so ugotovili identiteto vseh štirih, jim odvzeli prostost in jih privedli na policijsko postajo. Trojica je nekaj po 22. uri, po opravljenih postopkih, lahko odšla domov, v pridržanju pa je zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa ostal 35-letnik iz okolice Šentjerneja.

Stari znanec policije

Petintridesetletnik je bil v zadnjih letih zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, nasilništva in groženj že večkrat kazensko ovaden.
 
Poškodovanega 25-letnika so z lažjimi poškodbami odpeljali v novomeško bolnišnico. Motiv dejanja in druge okoliščine, zakaj se je 35-letnik s pestmi in z leseno palico lotil 25-letnika, s katerim se sicer že od prej poznata, bo pokazala nadaljnja preiskava, poroča PU Novo mesto. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije