TRČENJE

Tragedija na avtocesti: med prevračanjem kombija umrl 33-letnik

Kombi, v katerem je bilo osem ljudi, trčil v varnostno ograjo, drevesa in brežino jarka.
Fotografija: Ukleščenega so izpod vozila s tehničnim posegom izvlekli gasilci. FOTO: Pgd Pesnica
Odpri galerijo
Ukleščenega so izpod vozila s tehničnim posegom izvlekli gasilci. FOTO: Pgd Pesnica

Zgodilo se je v četrtek zvečer, kakih 15 minut pred deveto, ko je 33-letni državljan BiH vozil osebni (kombinirani) avtomobil z registrskimi oznakami BiH po levem prometnem pasu avtoceste iz Šentilja proti Mariboru. Pri naselju Spodnje Dobrenje je z levim bočnim delom vozila oplazil varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, potem pa je sunkovito zavil v desno, zaradi česar je vozilo začelo bočno drseti proti desnemu robu vozišča, nakar je trčilo v varnostno ograjo ob desnem robu vozišča. Po trčenju ga je odbilo čeznjo, prevrnilo se je in trčilo še v drevesa ter brežino jarka.

Po prevračanju je kombi obstal na brežini jarka na desnem boku. Med prevračanjem je iz njega padel 33-letni potnik, državljan BiH, in je ostal ukleščen pod njim. S tehničnim posegom so ga izvlekli gasilci GB Maribor, vendar je zaradi poškodb, ki jih je dobil, na kraju nesreče umrl. »Voznik kombija se je v nesreči hudo poškodoval, še štirje njegovi sopotniki, vsi državljani BiH, pa lažje.

Vsi so bili z reševalnimi vozili prepeljani v UKC Maribor,« poročajo z mariborske policijske uprave. V vozilu sta bila zraven naštetih še dva potnika, oba državljana BiH, ki pa v nesreči nista bila poškodovana.

Policisti bodo voznika, pri katerem s tehničnimi sredstvi alkohola niso zaznali, kazensko ovadili pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu, še dodajajo na policiji.

Voznik se je v nesreči hudo poškodoval, še štirje njegovi sopotniki pa lažje. FOTO: Bojan Rajšek
Voznik se je v nesreči hudo poškodoval, še štirje njegovi sopotniki pa lažje. FOTO: Bojan Rajšek


Avtocesta je bila med Šentiljem in Mariborom za ves promet zaprta v noči na petek med 23.20 in 00.40, med 20.50 in 2.20 pa je bil zaprt le vozni pas. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije