POGREŠANA

Marijo našli živo, nato je izdihnila

Teden dni so številni iskali pogrešano 95-letno Marijo Korenak s Požnice. Našli so jo v torek popoldne kakšen kilometer od doma, a ni preživela.
Fotografija: Na Požnico so nemudoma odhiteli reševalci. FOTO: Mojca Marot
Odpri galerijo
Na Požnico so nemudoma odhiteli reševalci. FOTO: Mojca Marot

LAŠKO – V sredo prejšnji teden so s Policijske uprave Celje obvestili javnost, da svojci pogrešajo 95-letno Marijo Korenak s Požnice v občini Laško. In še, da pogrešana težko hodi.

Domači so jo v sodelovanju s policisti in gasilci ter policijskimi in reševalnimi psi iskali že tistega večera, ko so jo pogrešili, in tudi ponoči. Ker je niso našli, se je iskalna akcija nadaljevala in vsak dan je bila na terenu ekipa domačinov, policistov, gasilcev in vodnikov službenih psov, ki so pomagali pri iskanju. A do torka zjutraj je bilo vse zaman.

Kot so nam povedali kinologi, tudi psi niso odkrili oziroma nakazali nobene sledi, najverjetneje zato, ker je tisto noč, ko so Marijo Korenak pogrešili, močno deževalo, pa tudi potem je bilo kar nekaj dežja na iskalnem območju, zato je povsem mogoče, da so se zabrisale sledi, ki jih običajno zaznajo psi. V torek malo pred 17. uro pa so policisti prejeli klic, da je eden od občanov pogrešano našel, in to približno kilometer od doma. Ker je na tem območju teren dokaj gričevnat, najti je mogoče tudi manjše globeli, ji je, tako predvidevajo, na enem od klancev najverjetneje spodrsnilo in je padla ter obležala na kraju, kjer je ni našel nihče. Ker je zelo težko hodila, pa so predvidevali, da daleč od doma ni mogla.

Občan je nemudoma poklical na pomoč, ob najdbi naj bi Marija še bila živa, le močno dehidrirana, zato so ji najprej dali piti. Ko so prispeli reševalci, pa je Korenakova nenadoma izdihnila, ko so pripravili že vse, da bi jo priključili na infuzijo. Kot nam je povedala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica celjske policije, je bila zanjo odrejena sanitarna obdukcija, šele ta bo verjetno dala odgovor na vprašanje, kaj je bil pravi vzrok smrti pogrešane.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije