ČRNI TEDEN

FOTO: Ubil očeta dveh šolarjev

Od četrtka popoldne do včerajšnjega jutra na cestah trije mrtvi. Smrt Silva Zupanca povzročil 46-letnik, ki je prehiteval v nepregledni ovinek.
Fotografija: Grozljive posledice prometne nesreče pri Dolenjem Mokrem Polju FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Grozljive posledice prometne nesreče pri Dolenjem Mokrem Polju FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

ŠTORE, ŠENTJERNEJ, RIBNICA – V 17 urah so na slovenskih cestah umrli kar trije ljudje, eden na Štajerskem in dva na Dolenjskem.

Na območju Policijske uprave Celje sta letos v prometnih nesrečah ugasnili dve življenji, lani v istem obdobju pa sedem. A žal so morali policisti v spodbudno policijsko statistiko dodati novo žrtev, ki pa je bila povsem nepotrebna. Če bi namreč vsi vozniki spoštovali cestnoprometne predpise in vozili po pameti, ne pa prehitevali tam, kjer se ne sme in kjer cesta ni pregledna, se nesreča, kakršna se je pripetila v četrtek popoldne, nekaj po 16. uri, pri Štorah v smeri proti Šentjurju, zagotovo ne bi zgodila. V njej je umrl 46-letni Silvo Zupanc, oče dveh otrok, doma iz Loke pri Žusmu.

Ne želiš si videti takih prizorov!

»Po prvih podatkih se je prometna nesreča zgodila,« pravi Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje, »ker je drug, prav tako 46-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil od Štor proti Šentjurju, v levem ovinku prehiteval vozilo pred seboj in pri tem trčil v tovorno vozilo, s katerim mu je naproti pripeljal 20-letni voznik. Po trčenju je tovorno vozilo silovito odbilo na levi vozni pas, kjer je trčilo v tretje udeleženo vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljal prav tako 46-letni voznik, ki je pravilno vozil v smeri od Celja proti Šentjurju.«
 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«​

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije