KRVAVO

FOTO: Pet mrtvih na slovenskih cestah

Letos so slovenske ceste terjale že 32 smrtnih žrtev.
Fotografija: Smrtna nesreča v Dolenji vasi. FOTO: PGD Ribnica
Odpri galerijo
Smrtna nesreča v Dolenji vasi. FOTO: PGD Ribnica

LJUBLJANA – V preteklem tednu je na slovenskih cestah umrlo pet oseb. Letos so slovenske ceste terjale 32 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 41 smrtnih žrtev.

Črni petek

V prometni nesreči pri Ribnici, ki se je zgodila danes nekaj po 9. uri, je umrl voznik osebnega vozila. Po ugotovitvah policije je 58-letni voznik osebnega vozila pripeljal po glavni cesti proti Kočevju in iz neznanega vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v tovorno vozilo, ki ga je pravilno iz nasprotne strani pripeljal 39-letni voznik. Voznik osebnega vozila je v trčenju utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, voznik tovornega vozila pa v nesreči ni bil poškodovan. Za pokojnika so odredili obdukcijo.

V Dolenjem Mokrem Polju je prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrla 50-letnica. Ta je z osebnim vozilom zapeljala na nasprotni pas in silovito trčila v tovorno vozilo, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri.
Grozljive posledice prometne nesreče pri Dolenjem Mokrem Polju. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Grozljive posledice prometne nesreče pri Dolenjem Mokrem Polju. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

V šempetrski bolnišnici je za posledicami torkove prometne nesreče pri Ajdovščini umrla 70-letna voznica osebnega vozila. Po podatkih policije so bila v nesreči sicer udeležena tri vozila, poleg 70-letnice pa je bila še ena oseba huje poškodovana.

Ubil očeta dveh otrok

Huda prometna nesreča v Štorah je zahtevala življenje 46-letnega voznika osebnega vozila. Voznik drugega osebnega vozila, ki je povzročil prometno nesrečo, in 20-letni voznik tovornega vozila pa sta lažje poškodovana.

Kolesar umrl v bolnišnici

V petek so policistom iz UKC Maribor sporočili, da je 75-letnik kolesar zaradi posledic prometne nesreče umrl. »Pred nesrečo je kolesaril po pločniku ob desnem robu Pobreške ceste iz smeri Čufarjeve ulice proti Trgu revolucije. Ko je po pločniku pripeljal v bližino nakupovalnega središča, je z levo ročko kolesa trčil v drog postavljenega prometnega znaka. Zaradi tega je izgubil ravnotežje in padel po pločniku. Obležal je hudo poškodovan,« so sporočili iz PU Maribor. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor na zdravljenje, kjer pa je čez dva dni umrl.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije