Deblo stisnilo nogo

Pri Ljubljani deblo moškemu stisnilo nogo. Delavec v Mežici ranjen med podiranjem dreves.
Fotografija: Policisti opozarjajo, da se opravil z drevesi lotevate previdno. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Policisti opozarjajo, da se opravil z drevesi lotevate previdno. FOTO: Tadej Regent

V soboto okoli 10. ure se je pri spravilu drevesa v okolici Toškega Čela poškodoval moški, deblo mu je namreč stisnilo nogo. Policisti so opravili ogled kraja dogodka in nadaljujejo zbiranje obvestil glede vseh okoliščin, obvestili bodo tožilstvo. Delovna nesreča se je isti dan zgodila tudi v naselju Podkraj pri Mežici, kjer se je nekaj pred 14. uro pri podiranju drevesa poškodoval delavec.


Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovanca na kraju dogodka oskrbeli, gasilci pa so reševalcem pomagali pri prenosu ranjenca do reševalnega vozila. V UKC Maribor ga je s helikopterjem prepeljala posadka Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor.
 

V gozd ne hodite sami


Smo v obdobju, ko je zaradi vremenskih razmer v gozdovih veliko podrtega drevja, opozarjajo policisti, zato je treba k delu pristopiti varno. Opozarjajo, da se v gozd ne odpravljate sami, pri sečnji in spravilu lesa bodite še posebno previdni.

»Upoštevajte pravila varnosti pri delu, usposobite se za varno delo z motorno žago ter uporabljajte vso potrebno zaščitno opremo, kot so čelada z glušniki, protivrezna obutev in hlače. Svetujemo, da zahtevna in nevarna opravila prepustite usposobljenim osebam,« sporoča tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije