NESREČE

Poškodovana, ker se ni pripela

Objavljeno 05. december 2018 07.39 | Posodobljeno 05. december 2018 07.39 | Piše: B. K. P.

Voznik tovornjaka s priklopnikom povzročil nesrečo na primorski avtocesti. Na gorenjski sta trčila dva avtomobila, eden se je pri tem prevrnil na streho.

Vzrok za nesrečo je bila neprilagojena hitrost. FOTOGRAFIJI: PGD Dolnji Logatec
LJUBLJANA – Na primorski avtocesti se je v ponedeljek zgodaj popoldne, nekaj minut čez 13. je bila ura, pripetila prometna nesreča, zaradi katere je bil promet na območju okrog Vrhnike kar dolgo oviran, občasno so nastajali tudi zastoji. Povzročil jo je državljan Romunije, ko je tovorno vozilo s priklopnikom vozil od Postojne proti Ljubljani, zaradi neprilagojene hitrosti pa izgubil nadzor nad vozilom in z levo stranjo trčil v kovinsko varovalno ograjo, ki ločuje smerni vozišči.
Romun je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v ograjo.


Njegova sopotnica, ki med vožnjo ni uporabljala varnostnega pasu, se je v nesreči lažje ranila, reševalci so jo odpeljali v ljubljanski klinični center, voznik pa poškodb ni utrpel. Policisti, ki so nesrečo obravnavali, so mu med postopkom odredili preizkus z alkotestom, a ta alkohola v njegovem organizmu ni zaznal.

image
Vzrok za nesrečo je bila neprilagojena hitrost. FOTOGRAFIJI: PGD Dolnji Logatec

V prometni nesreči so posredovali tudi gasilci, poleg ljubljanskih poklicnih prostovoljci iz Dolnjega Logatca in Verda, hitro so zavarovali kraj nesreče in zaprli prehitevalna pasova v obe smeri, da ne bi v tovornjak ali kartonaste škatle, ki jih je prevažal, pri trku pa so se razsule, trčil še kdo. Ker se je ob trku predrl tovornjakov rezervoar za gorivo, v bližnje jaške in jarek pa je izteklo okrog 400 litrov goriva, so morali gasilci okolico počistiti in posuti z vpojnim sredstvom, postavili so tudi pivnike, in to bodo počeli še več dni.

image
Tovornjak je trčil v ograjo, ki ločuje smerni vozišči.

Le par minut prej se je prometna nesreča pripetila tudi na gorenjski avtocesti v bližini izvoza Naklo, zato je bila nekaj časa v smeri proti Avstriji zaprta. Trčila sta osebna avtomobila, pri čemer se je eden prevrnil na streho. Gasilci so ga z avtodvigalom postavili nazaj na kolesa, še prej pa so požarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče ter na vozilih odklopili akumulatorja. O ranjenih na upravi za zaščito in reševanje niso poročali. 
Deli s prijatelji